Lindsey Vonn isi aroga Lake Louise-ul

Articol vechi recuperat de pe mysport.

Cerul azuriu si soarele stralucitor din Lake Louise au creat impresia unor conditii ideale pentru coborarea fetelor desfasurata aseara, dar pe partie gerul a muscat necrutator. Multe sportive au purtat masti ca sa le apere fetele de degeraturi. Partia nu a fost foarte grea tehnic, o singura portiune solicitandu-le pe concurente, dar a necesitat forta si o buna conditie fizica. Fara greseli vizibile, timpii inregistrati au variat in functie de linia aleasa, de pozitia pe schiuri si de greutatea fiecarei fete. Rezultatele celor 3 antrenamente s-au dovedit inselatoare, multe schioare menajandu-se pentru ziua cursei.

Maria Riesch a fost prima care a atacat de la start pana la finis, marindu-si treptat avantajul fata de Nicole Hosp, lidera la momentul respectiv, pana la 76 de sutimi. Cu mainile intinse permanent in fata, in pozitie aerodinamica, sportiva germana a aratat ca se afla pe una din partiile ei favorite. Ingrid Jaquemod a parut ca o poate intrece, dar a pierdut din cauza greutatii scazute pe portiunea plata din final. A luat apoi startul si Renate Götschl, care in antrenamente a avut intarzieri de peste 2 secunde fata de prima clasata. Austriaca, revenita dupa o operatie la genunchi suferita in vara, s-a mobilizat ca de obicei si a facut o demonstratie de forta imbunatatind timpul final cu mai bine de jumatate de secunda. Insa n-a fost suficient ca sa impiedice victoria americancei Lindsey Vonn, ce si-a zdrobit practic concurenta in ciuda a doua greseli pe parcurs. Ea continua astfel seria de victorii in Lake Louise inceputa in 2004. Publicul canadian a fost facut fericit de compatrioata Britt Janyk, care cu locul 3 ocupat a furnizat surpriza etapei.

Clasamentul etapei:
1. Lindsey Vonn (USA)            1:48:69
2. Renate Götschl (AUT)         1:49:47
3. Britt Janyk (CAN)            1:49:96
4. Maria Riesch (GER)            1:50:05
5. Ingrid Jaquemod (FRA)        1:50:09
6. Maria Holaus (AUT)            1:50:13
7. Anja Pärson (SWE)            1:50:37
8. Alexandra Meissnitzer (AUT)    1:50:40
9. Marie Marchand-Arvier (FRA)    1:50:77
10. Daniela Merighetti (ITA)        1:50:79

In clasamentul general nu s-au inregistrat modificari semnificative la varf. Conduc Marlies Schild – 262 puncte, Denise Karbon – 209, Nicole Hosp – 186, Sarka Zahrobska – 151, Tanja Poutiainen – 143, Julia Mancuso – 141.

Publicitate

O părere la “Lindsey Vonn isi aroga Lake Louise-ul

  1. Pingback: Record egalat! | Schi alpin. Deocamdata.

Comentariile nu sunt permise.