Pe partia baietilor

Articol vechi recuperat de pe mysport.

In ultimii ani dificultatea traseelor de coborare pentru fete a scazut continuu. Multe dintre schioarele de la varf s-au plans ca acest lucru niveleaza valorile. Chiar si spectacolul a avut de suferit, caci o cursa in care se merge in pozitie aerodinamica de la un capat la altul pe o pista cu inclinatie mica, cu curbe largi ce nu necesita deloc tehnicitate, nu are multe de oferit. Mare a fost bucuria fetelor cand au aflat de etapa programata in St. Anton pe partia pe care la mondialele din 2001 au coborat baietii. Desi scurtata si cu portile puse in asa fel incat sa le faca sarcina o idee mai usoara, pista a fost dificila mai ales la saritorile urmate imediat de curbe. Au fost trei astfel de pasaje si concurentele care au sarit prea mult sau prea putin au pierdut timp pretios sau in unele cazuri au iesit de pe traseu si au abandonat.

Nicole Hosp n-a stat mult pe ganduri si s-a asezat in frunte. Ca n-a dat totul in cursa a inceput sa se vada cand Kelly Vanderbeek a imbunatatit timpul austriecei cu 35 de sutimi. Apoi Fränzi Aufdenblatten, pornita chiar inaintea plutonului de elita s-a intercalat intre ele. Primele favorite n-au schimbat ordinea la varf. Maria Riesch si Anja Pärson n-au reusit nici macar sa termine concursul. Suedeza a abandonat aparent fara motiv, ea renuntand sa continue dupa o dezechilibrare foarte usoara. Mai apoi a declarat ca la saritura dinainte a simtit o intepatura in genunchi si s-a oprit de teama unei accidentari.

Lindsey Vonn n-a aratat nici un pic de teama si in ciuda unei greseli care a costat-o o secunda a accelerat mai departe, si-a indreptat varfurile mereu drept in jos indiferent de cat de abrupta a fost pista si in final a castigat. Foarte aproape de victorie s-a aflat apoi compatrioata ei Julia Mancuso, dar un mic derapaj pe final a trimis-o pe treapta a treia a podiumului. Maria Holaus a facut si ea o prima jumatate de cursa foarte buna, insa la a doua saritura, unde cazuse in antrenamentul de ieri, a fost mai retinuta si a pierdut tot avantajul de pana atunci.

1. Lindsey Vonn (USA)            1:32,00
2. Kelly Vanderbeek (CAN)        1:32,36
3. Julia Mancuso (USA)            1:32,38
4. Fränzi Aufdenblatten (SUI)    1:32,58
5. Maria Holaus (AUT)            1:32,70
6. Nicole Hosp (AUT)            1:32,71
7. Daniela Ceccarelli            1:32,78
8. Britt Janyk (CAN)            1:32,91
9. Marlies Schild (AUT)        1:33,05
10. Nadia Styger (SUI)            1:33,09

Cum principalele adversare au punctat putin astazi, Lindsey Vonn (330) a marit distanta fata de ele in clasamentul disciplinei. Pe urmatoarele locuri se afla Britt Janyk (224), Renate Götschl (210) si apoi din nou la distanta mare restul plutonului. Nicole Hosp (419) si Marlies Schild (383) au profitat de abandonul Anjei Pärson (383) ca s-o ajunga din urma, respectiv s-o intreaca. De ele se apropie vertiginos Lindsey Vonn (374), dar urmeaza 3 etape in care austriecele au sanse mai mari sa stranga puncte.

O părere la “Pe partia baietilor

  1. Pingback: Record egalat! | Schi alpin. Deocamdata.

Comentariile nu sunt permise.