Vitezistele la putere

Articol vechi recuperat de pe mysport.

Aceeasi partie ca si in coborarea de ieri le-a asteptat pe fete astazi in St. Anton pentru mansa intai a primei super-combinate a sezonului. Nivelul de dificultate a parut astazi insa un pic prea mare pentru specialistele in slalom. O poarta cu dichis a triat serios concurentele, cateva cazand urat acolo, din fericire fara urmari serioase, si multe pierzand mult timp in incercarea de redresare a schiurilor iesite de sub control pe santurile adanci sapate in antrenamentele si cursa din zilele precedente.

Stacey Cook a pornit prima si a ramas prima vreme indelungata cu un avans considerabil fata de urmatoarele. Maria Riesch n-a mai repetat greseala de ieri si a fost mai rapida cu 25 de sutimi. Doar doua concurente mai tarziu i-a venit randul lui Lindsey Vonn, castigatoarea de ieri. Americanca declarase la conferinta de presa ca pentru a cobori cum trebuie partia din statiunea austriaca e nevoie de „big balls”. Iar astazi a dovedit ca undeva prin buzunarele combinezonului sigur ascunde unele uriase, caci dupa o evolutie de un curaj nebun, perfecta in toate pasajele, ea a pus 1.72 intre ea si nemtoaica.

Marlies Schild s-a pozitionat pe un bun loc 7, care-i da sperante la o clasare pe podium in mansa a doua. Pentru victorie insa are nevoie de un slalom de vis, caci diferenta de peste 2 secunde fata de Lindsey e greu de recuperat. Mai bine situate sunt Julia Mancuso, si mai ales Nicole Hosp, care s-au intercalat la egalitate pe pozitia secunda.

Dupa weekendul trecut, care i-a adus Anjei Pärson doua victorii a venit dusul rece din acesta cu doua abandonuri. Suedeza nu mai pare dispusa sa-si asume riscuri, ea renuntand in ambele zile fara lupta.

Clasamentul dupa mansa de coborare:
1. Lindsey Vonn (USA)        1:31,75
2. Julia Mancuso (USA)        1:33,23
. Nicole Hosp    (AUT)        1:33,23
4. Maria Riesch (GER)        1:33,47
5. Stacey Cook (USA)        1:33,72
6. Andrea Fischbacher (AUT)    1:33,74
7. Marlies Schild (AUT)    1:33,84
8. Ingrid Jaquemod (FRA)    1:34,04
9. Anna Fenninger (AUT)    1:34,52
10. Emily Brydon (CAN)        1:34,66

Inainte de combinata de astazi, in clasamentul general conducea Nicole Hosp, urmata de Schild, iar Vonn era pe 4. Dupa prima mansa, in care Vonn a pus peste doua secunde intre ea si Schild si aproape una si jumatate intre ea si Hosp, comentatorii austrieci au inceput cu speculatiile. Daca Schild si Hosp n-ar risca, ci ar face o cursa sigura, n-ar castiga, dar ar ajunge pe podium si n-ar pierde sefia in clasamentul general. La urma urmei 60 sau 80 de puncte sunt mai bune decat nimic. Judecata de contabil. Cele doua insa sunt croite din altfel de stofa. Stofa de campioane, victoria intr-o cursa fiind singura pentru care merita sa lupte. Amandoua au stiut ca trebuie sa riste pentru a castiga si au facut-o. Norocul insa nu le-a suras si au ramas astazi fara puncte.

Nu au fost singurele perdante pe o pista extrem de abrupta, care in plus a avut si portile asezate foarte strans, multe combinatii fiind in ac de par. Din cele 27 de fete calificate pentru slalom doar 17 au reusit sa treaca linia de sosire, ultima cu o intarziere de aproape 27 de secunde. In final vitezistele au avut castig de cauza. Lindsey Vonn si Julia Mancuso au repetat performantele din ziua precedenta, iar Maria Riesch, cu cel mai bun timp al mansei a obtinut pozitia secunda. Vonn conduce acum si in clasamentul general cu 474 puncte, urmata de Hosp (419) si Riesch (389).

Clasamentul final al etapei:
1. Lindsey Vonn (USA)        2:20,28
2. Maria Riesch (GER)        2:20,91
3. Julia Mancuso (USA)        2:20,93
4. Anna Fenninger (AUT)    2:22,56
5. Sandrine Aubert (FRA)    2:22,97
5. Kathrin Zettel (AUT)    2:22,97
7. Camilla Borsotti (ITA)    2:23,44
8. Christine Sponring (AUT)    2:23,66
9. Ingrid Jaquemod (FRA)    2:23,95
10. Rabea Grand (SUI)        2:24,34

Publicitate

O părere la “Vitezistele la putere

  1. Pingback: Record egalat! | Schi alpin. Deocamdata.

Comentariile nu sunt permise.