Ce mai cursa!

Campionul in super-G7 schiori au plecat astazi in finala din Aare cu sanse la titlul de campion de Cupa Mondiala in slalom super-urias. Toti cei 7 din grupa de elita. Iar in spatele lor, s-a dus si lupta pentru marele glob de cristal, care-l va rasplati sambata pe cel mai bun schior al sezonului.

In aceasta din urma, Ivica Kostelic si Benjamin Raich au incercat sa nu piarda prea mult fata de vitezistii Svindal si Cuche. Croatul n-a avut nici o sansa, insa austriacul a reusit un rezultat foarte bun, terminand la o sutime de secunda de podium si de 10 puncte ce i-ar fi prins bine pentru clasamentul general.

Italianul Christof Innerhofer e cel care s-a amestecat in socotelile celor de la varf si a preluat conducerea inainte a porni cei mai buni 7 specialisti ai super-uriasului. Kucera a fost prea salbatic si a intarziat ca urmare enorm. Defago a schiat marcat de miza si n-a urcat mai sus de locul 5.

A urmat Hermann Maier, cel care dupa 3 ani, avea din nou sanse la un glob de cristal in disciplina favorita pe care o condusese de la inceputul sezonului. A intrat insa chiar sus pe urmele predecesorilor sai si dezechilibrat a avut dificultati in a ramane pe traseu. Greseala l-a costat intreaga concentrare, pana jos mergand din eroare in eroare. Locul 11 si in acel moment se afla inca pe prima pozitie la egalitate cu Defago.

Klaus Kröll a ratat o poarta aproape de finis si a urmat Werner Heel. Italianul a scos tot ce se putea din partie si a trecut pe prima pozitie, luand temporar si globul de cristal in posesie. Nu l-a avut foarte mult. Aksel Lund Svindal i-a lasat prima pozitie, dar strecurandu-se in clasament in spatele lui a strans suficiente puncte pentru a prelua sefia clasamentului probei. Hermann Maier mai era inca pe podium in acel moment.

Didier Cuche s-a agatat de o poarta si a fost aproape de iesirea din cursa, a continuat insa ambitios si a terminat inaintea lui Maier, coborandu-l pe locul 14. Si ca sa-i fie infrangerea deplina, austriacul a mai fost intrecut de inca 3 schiori, ramanand in afara punctelor si permitandu-i astfel si lui Defago sa-l depaseasca.

In clasamentul general e sigur de acum ca Grange (777) nu mai are cum sa-l ajunga pe Svindal (1009). Raich (907) ar fi de fapt singurul care chiar ar mai avea cum sa urce pe prima treapta, dar are nevoie de podiumuri atat in slalom urias cat si in slalom. Cuche (859) este si el in afara cursei, elvetianul neavand cum sa stranga suficiente puncte in slalom, iar Kostelic (837) are nevoie de o minune pentru a-l intrece pe norvegian, dar este aproape de podiumul Cupei Mondiale.

1. Werner Heel (ITA)                   1:13,41
2. Aksel-Lund Svindal (NOR)   1:13,48
3. Christof Innerhofer (ITA)    1:13,61
4. Benjamin Raich (AUT)           1:13,62
5. Peter Fill (ITA)                          1:14,15
6. Carlo Janka (SUI)                     1:14,20
7. Michael Walchhofer (AUT)  1:14,26
8. Didier Defago (SUI)                 1:14,27
9. Erik Guay (CAN)                       1:14,33
10. Tobias Grünenfelder (SUI) 1:14,37

Clasamentul final al disciplinei:
1. Aksel Lund Svindal (NOR)  292
2. Werner Heel (ITA)                 256
3. Didier Defago (SUI)               242
4. Hermann Maier (AUT)         231
5. Christof Innerhofer (ITA)   168
6. Michael Walchhofer (AUT) 162

Publicitate