Cea mai buna schioara a prezentului

Lindsey cu globul din coborareNu ca ar fi existat vreo indoiala, dar ieri Lindsey Vonn a mai dovedit inca o data de ce merita acest titlu. Anul trecut castigase deja globul mare de cristal, ce rasplateste sportiva care strange cele mai multe puncte in toate probele schiului alpin, ca si pe cel mai mic, oferit celei mai bune coboratoare.

La startul coborarii de ieri din Aare, Lindsey si-l aparase deja pe ultimul. Cel mare ii lipsea doar matematic si i-ar fi fost suficient un loc 8 pentru a-l pastra. Dar o cursa tactica si prudenta n-ar fi avut nici un farmec, asa ca americanca a incantat ca de obicei. Schiurile lasate sa lunece chiar dupa greseli, fara frane si corecturi inutile, si Vonn a lasat din nou impresia ca schiaza pe o pista mai scurta decat colegele ei. O secunda si 26 de sutimi, atat a aratat cronometrul in dreptul avansului ei fata de lidera temporara, austriaca Renate Götschl.

Doar cea care a mentinut suspansul pana in Aare s-a mai apropiat apoi de ea. Maria Riesch a reusit cel mai bun rezultat al sezonului in proba de coborare, apropiindu-se la 4 zecimi de cea mai buna prietena si cea mai buna adversara a ei si in acelasi timp prinzand la limita podiumului celei mai rapide discipline. Asa a coborat Götschl pe pozitia a treia, care insa a bucurat-o cum au facut-o putine victorii. Al 110-lea podium dintr-o cariera de poveste, s-a lasat asteptat nedrept de mult si face loc sperantei ca Renate isi va mai bucura suporterii inca un sezon.

In clasamentul general, nu doar prima pozitie e fixata, Vonn (1688) nemaiputand fi ajunsa, ci si cea de-a doua, Maria Riesch (1299) nemaiavand nici ea griji pentru ultimele trei finale. Pentru locul 3 concureaza Pärson (990), ramasa ieri fara puncte si Zettel (985), care a sarit peste finala de coborare. Teoretic mai are sanse si Tanja Poutiainen (802).

Lindsey Vonn va incerca astazi sa-si mai adauge colectiei de globuri si pe cel din super-urias. Ea are de recuperat 15 puncte fata de lidera elvetiana Fabienne Suter.

Clasamentul etapei:
1. Lindsey Vonn (USA)               1:42,49
2. Maria Riesch (GER)                 1:42,89
3. Renate Götschl (AUT)            1:43,75
4. Nadia Fanchini (ITA)             1:44,20
5. Andrea Fischbacher (AUT) 1:44,27
6. Daniela Merighetti (ITA)      1:44,30
7. Lara Gut (SUI)                          1:44,37
8. Elisabeth Görgl (AUT)           1:44,39
9. Kelly Vanderbeek (CAN)      1:44,51
10. Andrea Dettling (SUI)           1:44,56

Clasamentul final al coborarii:
1. Lindsey Vonn (USA)               502
2. Andrea Fischbacher (AUT) 326
3. Maria Riesch (GER)                292
4. Dominique Gisin (SUI)          291
5. Nadia Fanchini (ITA)             276
6. Tina Maze (SLO)                       256

Publicitate

3 păreri la “Cea mai buna schioara a prezentului

  1. Pingback: Record egalat! | Schi alpin. Deocamdata.

Comentariile nu sunt permise.