Ce-au zis baietii dupa super-G

Aksel Lund Svindal – campion al super-uriasului in Cupa Mondiala, lider in clasamentul general, locul 2 in cursa: „Zilele acestea au fost super. In Are ma simt intotdeauna bine, nu stiu de ce. Am stiut ca trebuie sa schiez bine. Sunt in forma acum, dar in ultimele zile m-am imbolnavit. Am avut febra toata noaptea, n-am dormit prea mult, dupa inspectia partiei m-am intors inapoi in pat si apoi mi-am mai revenit. Daca am si dupa slalomul urias acelasi avans ca acum (in clasamentul general, 102 puncte, n.t.), atunci nu-mi mai fac griji.”

Werner Heel – castigatorul cursei, locul 2 in clasamentul final al probei: „E o zi minunata. Imi place sa schiez in aceasta parte a lumii (n.t. – prima lui victorie a fost in urma cu un an in Norvegia). Imi place zona, zapada si atmosfera.”

Hermann Maier – locul 17 in cursa dupa o greseala mare, liderul disciplinei pana in finala din Are: „Am vrut sa accelerez pe schiul interior, dar mi s-a agatat brusc cel din exterior. Apoi am intrat din plin in urmatoarea poarta, astfel de situatii practic te opresc. Daca n-asi fi avut nici un glob inca si mi s-ar fi intamplat asa ceva, atunci ar fi fost dezamagirea mare. Dar am deja 14 globuri de cristal. E pacat doar ca totul s-a decis sus de tot, chiar la inceputul cursei. Daca greseala se intampla pe abrupt, atunci nu e asa de rau. Dar in plat nu se mai poate repara nimic.”

Despre sezon: „Am inceput foarte bine. Dar spre sfarsit am avut ceva ghinion. Din pacate m-am imbolnavit de doua ori in cele mai nepotrivite momente – la inceput de tot si apoi la Mondiale.”

Benjamin Raich – pozitia secunda in clasamentul general, locul 4 in cursa, la o sutime de locul 3: „Aksel este favoritul principal al Cupei Mondiale. Dar voi incerca sa-mi fructific sansele daca le primesc. Am schiat o cursa foarte buna, la limita si sunt foarte multumit. Dar Innerhofer ar fi putut sa faca pomana cu sutimea aceea. ”

Didier Cuche – locul 15 in cursa dupa o eroare ce ar fi putut avea urmari grave si care l-a indepartat definitiv de globul mare de cristal: „Cand am vrut sa ma ridic pentru o saritura, mi-a fugit un schi. Ca n-am cazut, e o mangaiere marunta. Acum s-a terminat cu visul cel mare al victoriei la general in Cupa Mondiala. Ar fi fost la limita. Dar s-a intamplat asta si doare. Ma voi concentra acum asupra visului cel mic, cel al castigarii Cupei Mondiale in slalom urias. „

Publicitate