Ce-au zis baietii dupa slalom

Aksel Lund Svindal – castigatorul marelui glob de cristal prin abandonul lui Raich: „As fi putut sa-mi asigur trofeul in slalomul urias de ieri, dar acum totul depindea de Raich si el a iesit de pe traseu. Astazi am avut noroc. Nu e noroc atunci cand obtii peste 1000 de puncte in Cupa Mondiala, dar sa castigi la 2 puncte dupa ce el a abandonat, este noroc.”

„Astazi m-am trezit simtindu-ma mult mai bine decat ieri (n.t. Svindal a schiat la toate finalele bolnav), cand am fost foarte dezamagit. Am avut „minge de meci”. Am avut sansa sa castig competitia la general si n-am fost nici macar pe aproape. Dar dupa cateva ore, mi-am spus: ‘La urma urmei, saptamana asta din urma a fost grozava, sezonul a fost grozav. Daca termin al doilea la total, sunt multumit. Benjamin merita sa castige.'”

Benjamin Raich – marele perdant al slalomului, locul 2 in clasamentul general, abandon in cursa: „Asta este o palma usturatoare. M-am simtit in largul meu, am dat totul pe pista, m-am gandit ca trebuie doar sa schiez normal, asa cum stiu eu. Daca accelerez, atunci imi iese cursa cel mai bine si sunt si sigur pe mine. Am fost rapid si sigur, dar am calcat poarta aceea si asta a fost, mai mult nu pot spune nici eu. Slalomul este uneori dezamagitor si nebunesc. Ma simt golit. M-am concentrat doar asupra acestei curse si acum s-a terminat totul. Nu stiu ce voi face. Dar imi voi reveni in curand. Maine deja va fi mai bine.”

„Cupa Mondiala la total a fost unul din telurile mele, daca as fi obtinut-o, ar fi fost un sezon perfect. Dar si asa a fost bun. Am avut multe victorii, am terminat al doilea si in clasamentul slalomului urias si am castigat o medalie la Mondiale. Sigur ca este amar sa pierd asa, dar pe de alta parte asa se vede cat de bun am fost, nu multi ajung sa lupte pana in ultima clipa. Am avut multe momente dificile in cariera mea, dar le-am uitat pe toate si asa se va intampla si cu cele de acum. In amintire raman doar clipele frumoase.”

„Nu are rost sa caut acum punctele pierdute, nu castig nimic cu asta. Trecutul nu mai poate fi schimbat. Si in afara de asta, si ceilalti au pierdut puncte in favoarea mea. La urma urmei ar trebui sa spun multumesc. Sunt aici si am putut concura pana la sfarsit. Si mai ales sunt sanatos, nu toti pot spune asta. De aceea trebuie sa fiu recunoscator.”

„Svindal a trebuit sa lupte din greu dupa revenirea sa, reusita lui este de admirat si il felicit pentru ea.”

Hermann Maier despre performanta lui Svindal: „Revenirea lui este impresionanta. Are vointa si ambitie, nu poate fi decat apreciat. Intotdeauna am zis ca vad in el pe cel demn sa-mi calce pe urme, care ar putea castiga 4 globuri intr-un singur sezon.”

Jean-Baptiste Grange – castigatorul Cupei Mondiale la slalom special, locul 3 in cursa: „E greu sa realizez acum intreaga situatie, n-a fost usor si am fost la un pas de a repeta istoria anului trecut (a pierdut trofeul in ultima cursa dupa ce a condus in clasament intregul sezon). Cu toate acestea am riscat iar totul, si de data aceasta mi-a iesit. Mi-a cazut o piatra mare de pe inima.”

Mario Matt – castigatorul cursei pe partia pe care a devenit campion mondial cu doi ani in urma: „Da, aceasta este cu siguranta partia mea, am amintiri frumoase pe ea, mi se potriveste foarte bine si ma bucur de fiecare data cand vin aici. Am stiut toata iarna ca sunt rapid si ca pot castiga fiecare cursa. Am fost in forma, dar pur si simplu nu s-a nimerit pana acum. Cu acest gand am schiat si aici, si neavand ce pierde am atacat fara retinere. Din fericire de data asta am castigat.”

Publicitate