Vistieria goala

O iei de fund, o intorci, o scuturi si nu pica un sfant din ea. Ba daca-ar ajunge un banut din greseala pe acolo, ar fi inghitit pe loc de gura flamanda a datoriilor.

Nu stiu cum s-a intamplat asta, mintea imi umbla cu o mare incetineala prin stradania de a intelege asa ceva, dar acum, in momentul acesta stabilirea adevarului are mai putina importanta. Explicatii pot cauta si peste doua saptamani.

Maine Edit Miklos implineste 21 de ani. Ar fi trebuit sa-si petreaca ziua in Slovenia sau Austria intrecandu-se cu alte fete in concursuri internationale. Sa-si consolideze coeficientele FIS, ca sa poata ramane in topul sportivelor primite in caravana Cupei Mondiale. Dar ii lipsesc 2500 de euro.

Nu vorbim aici de o sportiva oarecare, o campioana nationala anonima, ce trezeste zambetele ingaduitoare ale comentatorilor austrieci cu evolutia la mondiale sau jocuri olimpice. Desi chiar e campioana nationala in doua din cele trei discipline pe care federatia noastra cea saracita cumva le-a inclus in programul campionatelor nationale si vicecampioana in cea de-a treia.

Vorbim de fata care s-a clasat pentru prima data in punctele unei etape de Cupa Mondiala si de cea care cu doua locuri 18 a reusit cel mai bun rezultat romanesc din toate timpurile la campionatele mondiale in probele de super-urias si coborare. Vorbim despre fata aceea care a smuls exclamatii de admiratie la abandonul din super-combinata de la mondiale, abandon pe care a incercat sa-l evite schiind intr-un singur picior. Vorbim de fata care a sfidat conditiile inexistente si a scos performante din nimic.

Dupa ce a terminat pe locul 2 la campionatele mondiale ale politistilor, competitie la care a fost trimisa de clubul la care e legitimata, Dinamo Brasov, a sosit in tara pentru combinata originala organizata de federatie ca o anexa la campionatele nationale tinute in februarie. A castigat-o si apoi a sperat sa plece inapoi in strainatate, programul ei mai avand 3 puncte in acest sezon. Slovenia, Austria, Italia.

„Fata draga, nu mai avem bani. Te-ai plimbat destul, fa bine si baga-ti echipamentul la varat. Daca esti cuminte poate iti mai dam ceva la iarna. Daca esti cuminte si daca nu ne-om cheltui banii in procese cu antrenorul ala al tau austriac, pe care, apropo, nu l-am platit inca la zi” i-a zis o federatie senina ca cerul primaverii ce-ar putea fi, daca n-ar fi inca asa iarna. Vorbesc de anotimpurile calendaristice, nu de cele ce par sa fi imobilizat o structura birocratica careia nu-i prea mai vad rostul.

De optzeci de mii de euro are nevoie Edit intr-o iarna pentru toate cheltuielile necesare antrenamentelor si participarii in concursuri. Jumatate din aceasta suma s-a angajat sa-i plateasca federatia. Jumatate i-au strans Edit si familia de la prietenii si cunostintele ce au crezut ca talentul ei merita o sponsorizare. Au pus banut langa banut pentru un vis.

Desteptarea a venit un pic mai brusc decat se asteptau, la taraitul strident al promisiunilor neonorate. In octombrie 2008, Edit si-a tot amanat plecarea in Austria cautand bani. Finalul de sezon o gaseste exact acolo unde l-a inceput.

Meschinaria sumei ce-o impiedica sa concureze ma revolta. 2500 de fani donand cate un euro ar acoperi-o. Sunt de acord. 2500 de simpatizanti ai schiului alpin sunt greu de gasit. Reduc pretentiile, cresc suma. 250 de suporteri ai sportului romanesc donand cate 10 euro ar trimite-o la ultimele concursuri. Eu ii dau pe primii 10. Mai sunteti 249 pe undeva?

Nu-mi place solutia, dar timpul preseaza si asa, la mare disperare, nu-mi vine alta. Concursul italian, ultimul la care mai poate ajunge, se tine intre 4 si 10 aprilie. Daca aveti alte idei, le asteptam. Daca nu, puteti ajuta si raspandind apelul. Multumim.

Cont ron: RO32INGB0000999900399878
Cont euro: RO74INGB0000999900433848
Ambele sunt pe numele Edit Miklos.

Publicitate

17 păreri la “Vistieria goala

  1. Pingback: “Visteria goală” « justanothergirl

  2. Pingback: Celula de criza - blogosfera - Operatiunea Edit Miklos « La Lili…

  3. Sorry pentru intarziere, au aparut acum si conturile. Pentru cei din State singura solutie deocamdata e sa vorbeasca cu cineva din tara/Europa sa puna banii de aici.

    Daca insa aveti idei si pentru o sponsorizare de durata, le asteptam. Iar Edit va multumeste.

  4. De asemenea, pe aceasta cale, fac si eu un apel sa ajutam un blogar roman sa aiba mai mult trafic. Cai deal nostru. Ce numai alti sa aiba trafic? Deci eu ma propun pe noi, dadatroll.

  5. O SA RAMANETI MASCA…INCRDIBIL CUM ESTE APROBAT DE SLUGILE ANTICRISTULUI… salvatiromania.wordpress.com/deceptia-obamao-alta-marioneta-a-celor-care-conduc-lumea

Comentariile nu sunt permise.