Ciripeli

Am lungit prea mult vacanta, de-acum gata. Sunt atatea povesti care abia asteapta sa fie spuse si care in sezon nu-si vor gasi locul de stiri si cronici de concurs. Si ca sa nu intru prea abrupt in miezul lucrurilor, incep usurel cu noutatile mondene.

Combateam twitterul intr-o discutie cu un prieten pretuit. Care asculta ciripit de muzicieni si hocheisti. Un lucru complet inutil ziceam eu. Caci zau daca vreau sa stiu ce-a mancat ieri dimineata Demi Moore. Sau ce sosete poarta azi Putin. Nu exista celebritate care sa ma intere…

(Zornait zgomotos.)

Ba… cam exista. Pai nu vreau eu sa stiu tot despre schiorii mei? Sursa mai directa de informatie decat degetele lor ciripitoare e greu de gasit. O singura problema am intampinat. Luati ei cu pregatirile, antrenamentele, prezentarile, interviurile si tot programul de vara, ajung rar in fata computerului. Si-s cam la fel de sceptici ca mine.

Jules (Julia Mancuso) a fost prima, spiritul de pionier iese la iveala cam in tot ce face. Era 2007, aparent singura pe acolo, n-a atras-o, dupa juma’ de an l-a abandonat.

Ceilalti cativa l-au descoperit abia anul asta. Ana Jelusic – urmasa Janicei, fara sa aiba constanta ei, Marie Marchand-Arvier – vicecampioana mondiala la super-G, si norocul meu, cei doi campioni: Lindsey si Aksel.

Aksel e la fel de serios si la fel de baiat bun ca pe partie si in interviuri. Iar Lindsey, cand are liber la computer, la fel de volubila ca in fata unui microfon.

Ce am aflat despre ei? Ca sunt oameni obisnuiti, cu bucurii, frustrari, pasiuni asemanatoare cu ale celorlalte furnici din musuroi. Vad filme – Aksel e fan Schwarzenegger, se uita la televizor la turnee de tenis si la turul Frantei, ii admira pe campionii din celelalte sporturi, vor sa faca poze cu ei – Lindsey l-a intalnit la Roland Garros pe Roger Federer si a pus pozele la ea pe blog,  mananca sushi, bombane cand prognoza meteo anunta vreme buna si ploua, se plang de munca grea, se bucura de zilele libere, de cumparaturi si de intalnirile cu prietenii, se delecteaza cu o carte buna, tremura si se roaga pentru cei aflati la spital – Cody Marshall a fost la un pas de a-si pierde viata dupa un accident suferit intr-un mall.

Strecurate printre momentele atat de familiare apar ici si colo referiri la cate un interviu televizat si supliciul de la machiere, filmarea unui spot publicitar sau vizita neanuntat din mijlocul noptii pentru controlul doping. Condimente exotice ce dau vietilor lor aroma de extraordinar.

2 păreri la “Ciripeli

Comentariile nu sunt permise.