Una, alta

Mai intai campioana. Are prioritate. Lindsey Vonn s-a intors deja de doua saptamani din Noua Zeelanda. Isi antreneaza conditia fizica in timp ce cu ochii sta lipiti de televizorul transmitand US Open-ul. Si s-a apucat sa impacheteze deja pentru urmatorul sejur pe zapada. Peste 4 zile, cine vrea neaparat, o poate intalni pe partiile din Chile.

Kathrin Zettel, fata aceea mica cu figura de soricel speriat care a tinut lumea in suspans pana in ultima etapa de Cupa Mondiala ca sa piarda neasteptat globul slalomului urias in favoarea Tanjei Poutiainen, dar care a plecat acasa de la mondialele din Val d’Isere cu medalia de aur din combinata alpina, a fost pedepsita sa stea pe uscat toata vara. O inflamatie afurisita la genunchiul stang i-a dat toate planurile peste cap. De azi insa a primit liber si dis de dimineata a si ajuns pe ghetarul Mölltaler.

Pentru Peter Fill, vice-campionul mondial la super-G, prezentul si viitorul apropiat sunt ceva mai sumbre. O cazatura intr-un antrenament de slalom urias saptamana trecuta pe partiile argentiniene a lasat dureri crancene in urma. Avionul spre Milano, unde la clinica, medicii nu s-au mai oprit din numarat tendoanele fisurate. Urmarea? Operatie astazi si o pauza mare. Daca totul decurge normal, in decembrie va reveni pe partii si va avea 10 saptamani la dispozitie pentru pregatirea Jocurilor Olimpice.

Tarrrrr, tarrrrrr! Soneria la usa lui Aksel Lund Svindal (campionul – pentru cei care nu stiu). Ieri la 4 dimineata. Ingrata meserie pentru cei ce-l asteptau in fata usii. Oare ora la care fac controlul le-o fi impusa? Nu e prima data cand il scoala din somn vara asta si-l trimit de ne-voie la toaleta. Poate mizeaza pe blandetea lui naturala, desi, la cat de iritat pare, n-as sfatui agentiile de asigurari sa incheie contracte cu ei.

John McBride e mai putin cunoscut, desi el e cel care i-a facut cunoscuti pe Bode Miller si Daron Rahlves. Antrenandu-i. Putin ironic, nu? Cand a fost ultimul sezon de succes al lui Bode? 2007-2008. Cine era seful echipei Team America, echipa personala a lui Bode? John McBride. Ce s-a intamplat dupa? Pai John s-a retras din circuitul alb si lui Bode nu i-a mai iesit nimica nimicuta. Ehhh! Din vacanta prelungita au reusit sa-l scoata pe McBride canadienii. Echipa lor de vitezisti are acum cu patru sanse si jumatate mai mult la castigarea de medalii olimpice. Si erau buni chiar si fara el!

Publicitate