Modelul torontez

Am cam uitat cum e. Pleci in vacanta in strainatate si te intorci cu buzunarul doldora de monedele necheltuite in fiecare tara ce ti-a iesit in drum si pentru care schimbasesi o suma minima de valuta locala inainte de plecare, asa, pentru orice eventualitate. Dar daca indraznesti sa te relaxezi un pic mai departe, inca mai umpli cu maruntis sertarasul albastru de la controlul de securitate inainte de accederea in zona portilor de zbor.

La resturile astea de bani atenteaza intiativa aeroportului torontez Pearson, cel mai mare si mai umblat aeroport canadian. Pentru ca tot el e si punctul nodal al periplurilor echipei canadiene de schi alpin, au incheiat un parteneriat. Noua urne imprastiate in tot aeroportul ii invita pe calatori sa-si usureze buzunarele de surplusul devenit inutil spre folosul schiorilor. Tot ce se strange in urne acopera direct cheltuielile lor de sezon. Original si practic. Lozinca e catchy si ea: „Schimba-ti maruntisul in AUR pentru echipele de schi alpin ale Canadei”.

Aude si la noi cineva? Nu numai la aeroport, ca urne se pot instala in orice birouri in care se lucreaza cu publicul. Poate asa, Edit Miklos, sau juniorii care mai au o sansa sa-si imbunatateasca tehnica alunecarii pe schiuri, nu vor mai fi la mana unei federatii stranse la punga.