Muguri de aripi

Ioana Boeriu, Radu Pacurar, Stefan Blega, Andrei Feldorean, Sorin Mitrofan. Nume de care daca n-ati auzit pana acum, nu-i prea tarziu sa le retineti. Printre ei ar putea fi castigatorul celei de-a doua medalii a Romaniei la Jocurile Olimpice de iarna, dupa bronzul izolat din 1968 obtinut de Ion Panturu si Nicolae Neagoe la bob.

Nu, nu la anul in Vancouver. Ioana are numai 9 ani, Radu nici macar atat, in vreme ce Stefan se poate lauda ca a suflat deja de 11 ori in lumanarile de pe tort. Ioana e campioana, Radu si Stefan vice-campioni. Ei, impreuna cu Andrei (locul 5), Sorin (locul6) si alti 5 princhindei, sunt cei care pentru al doilea an la rand si-au urcat echipa de club Sacele Rasnov – in fapt o alianta pentru scos capul in lume a cluburilor sportive din oraselele crescute in preajma Brasovului – pe cea mai de sus treapta a podiumului de premiere in concursul pe echipe al turneului celor 4 trambuline la copii.

Doua etape in iunie, in Hinzenbach si Bischofshofen (Austria), urmate de inca doua in septembrie in Reit im Winkl si Berchtesgaden (Germania), sunt bornele uneia dintre cele mai puternice competitii pentru copiii ce invata sa sara cu schiurile. Copii care de la etapa la etapa s-au inmultit pana i-au dat concursului greutatea a peste 200 de participanti de la peste 30 de cluburi din Austria, Germania, Cehia si Slovenia, plus clubul campion, cel al copiilor romani.

E drept ca intrecerea s-a incheiat de mai bine de o saptamana, dar reusitele micilor zburatori au sclipirea orbitoare a minunilor pe care nu avem voie s-o ingropam sub mormanul treburilor ce ne-au tinut ocupati in zilele scurse de atunci.

Doar in Bischofshofen, poate intimidata de apropierea trambulinei turneului original, a taiat Ioana Boeriu saritura inaintea adversarelor ei, terminand doar a treia. In toate celelalte 3 etape a zambit la final de deasupra multimii stranse la festivitatea de premiere ridicand sus cu amandoua mainile cea mai mare si mai grea cupa. Dintre baieti doar doi au simtit gustul celei mai lungi sarituri, Stefan Blega in Bischofshofen si Sorin Mitrofan, castigatorul surpriza al ultimei etape la categoria 10 ani. Dar au luat acasa inca 6 trofee mai mici, pentru cele 4 pozitii secunde si cele 2 locuri 3.

Care e secretul din spate? Il puteti afla in povestea cu pui de Feti-Frumosi si de Cosanzene, in care balaurii n-au mai aparut ca nu si-au mai gasit aripile, scrisa de Andrei Craciun anul trecut. N-o ratati!

Publicitate

O părere la “Muguri de aripi

  1. deci, ne apucam de votat? hai ca imi ies din mana. 😀
    bravo lor! imi aduc aminte ce mandru eram cand am castigat primul loc la o competitie interscolara la volei. mai tarziu m-am lasat. juniorul meu a inscris 2 goluri. echipa a castigat cu 2-0. m-a sunat special sa-mi spuna.

Comentariile nu sunt permise.