Pfiat eich

De la anuntarea retragerii sale, Hermann Maier n-a mai reusit sa scoata capul din vartejul mediatic. Interviuri non-stop si ploaie de mesaje de la admiratori. Pe forumurile site-urilor de schi austriece cuvintele adresate celui ce si-a lasat amprenta asupra schiului din ultimii 15 ani au curs la interval de secunde. Tristete, emotii puternice, respect si admiratie adresate celui care le-a adus bucurii parca dintotdeauna. Raspuns la cuvintele de despartire ale lui Hermann:

„Asa cum am anuntat saptamana trecuta in Viena, am ajuns acum, dupa o profunda cugetare, la o decizie formata totusi spontan, pe care doresc sa o fac publica neintarziat. Am fost multumit de cum au decurs pregatirile dinaintea sezonului olimpic. Totul s-a desfasurat conform planului, corpul meu este intr-o stare foarte buna. Aceasta mi-a permis sa schiez fara dureri saptmana trecuta pe ghetar in tempo de cursa.

Tocmai de aceea m-am (…) este ciudat, este emotional (…) m-am decis dupa un scurt timp de reflectie, s-a trag linia si sa-mi inchei astazi cariera de schior profesionist. Telul meu principal a fost sa-mi reating forma fizica. Iar apoi, intr-o stare buna fiind, sa pot hotari daca voi continua sau ma voi opri. Din perspectiva vietii mele viitoare a fost important sa ma insatosesc complet.

Sunt constient ca o felie de viata de exceptie ia sfarsit. Astazi si aici este pentru mine momentul optim sa trag linie. Mi-a fost greu sa iau aceasta hotarare, normal ca este apasata de durere sufleteasca. Imi inchei profesia visurilor mele. Inchei o cariera pe care, baiat fiind, nu mi-as fi putut-o imagina mai frumoasa.

In ceea ce ma priveste, ma bucur ca am luat aceasta decizie si am facut-o publica. Ma bucur de ceea ce ma asteapta dupa, de capitolele pasionante si interesante ce vor sa vina in viata mea. Este un moment emotionant, as dori sa va multumesc tuturor. Pfiat eich.”

Alte declaratii ale lui Hermann Maier de la conferinta de presa:

„Nu este o inmormantare. M-am pregatit destul de bine pentru aceste momente. Dar nu m-am gandit ca se va ajunge atat de departe, ca ma va va tulbura intr-atata. Debutul n-a fost la fel de dificil ca retragerea. In cateva saptamani ma voi amuza amintindu-mi si ma voi intreba cum se poate cineva lasa asa luat de val. Dar asa se vede, cat din inima am pus in sportul asta.”

„N-am stiut in ultimele saptamani ca ma voi retrage. Abia vineri m-am hotarat sa fac acest pas. Pe primul loc pentru mine a stat sanatatea, sa pot schia complet fara dureri, in tempo de concurs. Acest sentiment vreau sa-l pastrez pentru viitorul apropiat. Vreau pur si simplu sa schiez atunci cand cand am chef. Sa savurez schiul fara gandul la competitie ce m-a stapanit ani la rand.”

„M-am gandint inca din sezonul 98/99, daca n-ar fi bine sa ma retrag. Apoi s-a petrecut accidentul si mi-am spus, o cariera perfecta trebuie marcata si de o revenire.”

„Sunt convins ca as putea atinge din nou forma ideala. As avea clasa necesara pentru a concura la varf. Dar candva vine vremea sa spui s-a terminat. Iar pentru mine a venit in aceasta clipa. Din motive de sanatate. Pot sa continui la nivelul la care am facut-o pana acum in cariera si asta este pentru mine cel mai frumos.”

„Duminica am vorbit cu familia. Au primit vestea cu mult calm. Pana la urma sigur se bucura si ei ca am incheiat si cu asta.”

Publicitate

2 păreri la “Pfiat eich

Comentariile nu sunt permise.