Ce-au zis fetele dupa slalomul urias

Tanja Poutiainen – invingatoarea etapei inaugurale: „E un start de vis al sezonului, intotdeauna concurez bine in Sölden. Am terminat de cateva ori pe podium sau in primele cinci, dar n-am castigat niciodata. Am avut ceva emotii, dar am stiut ca pot schia foarte bine si am obtinut in sfarsit victoria. Am fost concentrata pe evolutia mea, incercand sa dau eu tot ce pot, fara sa ma preocup de ce fac italiencele si restul. Astazi lupta mea pana la capat a fost suficienta. E un inceput bun, dar sezonul este lung si fetele vor fi pe urmele mele. Mai am de imbunatatit multe, sa ma antrenez si sa raman in forma, pentru inceput e insa bine si sunt fericita.”

„Acum pot merge acasa sa continui sezonul in Finlanda. Abia astept sa schiez slalom. Ultimele saptamani ne-am antrenat doar in slalom urias, concentrandu-ne pe aceasta cursa. Acum trebuie sa-mi gasesc si ritmul din slalom, dar cred ca nu vor fi probleme. Maine zburam in nordul Finlandei pentru antrenamente.”

Kathrin Zettel – locul 2 dupa o mansa secunda excelenta, ce a adus-o la doar o sutime de finlandeza: „Sunt foarte multumita de rezultatul de astazi. Prima mansa a fost ok, dar a doua a fost dura, cu multe denivelari si lumina putina si a fost dificil de schiat.”

Lindsey Vonn – castigatoarea globului mare de cristal sezonul trecut, locul 8 in cursa: „In fiecare zi ies pe partie incercand sa dau tot ce pot. In slalomul urias, important este sa termin cursa, sa strang ceva puncte si sa ies inaintea anumitor adversare. Disciplinele de viteza sunt cele in care sunt foarte rapida si acolo sper sa castig punctele cele multe. Cred totusi ca am progresat ceva si in slalomul urias. Poate ca nu ati vazut azi, dar ma antrenez serios. Mai am nevoie doar sa pun cateva mile in echipament. Dar sigur n-am pierdut nimic. Echipamentul (a trecut la schiuri Head in timpul verii) merge de minune si cred ca schiez mult mai bine.”

Publicitate