Cele noi sunt cele vechi

Diferenta mare intre schiul aratat de concurente in partea a doua a slalomului urias de deschidere a Cupei Mondiale din Sölden fata de prima mansa. In primul rand, asezarea portilor nu a mai fost la fel de regulata, adaugand dificultatii partiei extrem de abrupte o provocare suplimentara. In al doilea rand, suprafata a devenit tot mai accidentata, alternand portiunile de zapada inghetata cu cele din care schiul a putut sa muste, totul presarat de puzderie de denivelari. In al treilea rand, tatonarea primei manse a condus la diferente uriase in timpii inregistrati, asa ca singura alternativa pentru recuperarea intarzierii a ramas atacul.

Am asistat la o cursa palpitanta, cu timpi finali apropiati, cu un schi curajos, pe alocuri chiar salbatic, foarte riscant si foarte spectaculos. Performerele mansei au fost trei sportive aflate in ultima treime a clasamentului la jumatatea concursului ce au profitat de partia inca buna la momentul startului lor, italiencele Camilla Alfieri si Giulia Gianesini completand impresia excelenta lasata de intreaga echipa italiana, intre ele clasandu-se si una dintre tinerele Austriei, Stefanie Köhle. In ciuda mansei secunde foarte bune, timpii cumulati nu le-au permis depasirea elitei probei.

Intre primele 9 concurente din clasamentul final nu s-a aflat nici o supriza. Cele mai bune 4 fete din prima mansa, au oferit si cele mai pasionante momente. Kathrin Zettel, care promisese risc maxim dupa prima mansa, s-a tinut de cuvant. Riscul aproape a scos-o sub o poarta in portiunea cea mai abrupta, timpul pierdut pentru corectarea greselii costand-o victoria. O sutime, atat i-a lipsit fata de cea care s-a pus in calea succesului si anul trecut, finlandeza Tanja Poutiainen. Aceasta nu s-a impacat cu partia extrem de denivelata, dar experienta a ajutat-o in limitarea timpului pierdut.

Finlandeza, care azi si-a indeplinit primul dintre obiectivele sezonului – pana acum nu castigase niciodata in Sölden si mentionase ca-si doreste sa invinga aici pe langa obiectivul principal, o medalie de aur la Jocurile Olimpice – a reusit acest lucru si pentru ca italiencele ce conduceau la jumatate nu au repetat performantele. Manuela Mölgg nu a reusit sa controleze o dezechilibrare si a cazut, iesind din cursa, in timp ce Denise Karbon, cu al 24-lea timp al mansei secunde s-a multumit cu a treia treapta a podiumului.

Dupa ce au aratat astazi, cele trei – de departe cele mai bune schioare ale disciplinei in ultimele doua sezoane – se vor afla probabil in prim-planul acestei probe si in sezonul abia inceput.

Clasamentul etapei:

1. Tanja Poutiainen (FIN) 2:24,96
2. Kathrin Zettel (AUT) 2:24,97
3. Denise Karbon (ITA) 2:25,28
4. Tina Maze (SLO) 2:25,80
5. Maria Pietilä-Holmner (SWE) 2:25,84
6. Anja Pärson (SWE) 2:25,91
7. Kathrin Hölzl (GER) 2:26,16
8. Viktoria Rebensburg (GER) 2:26,28
9. Lindsey Vonn (USA) 2:26,35
10. Camilla Alfieri (ITA) 2:26,43
1.    Tanja Poutiainen (FIN)        2:24,96
2.    Kathrin Zettel (AUT)        2:24,97
3.    Denise Karbon (ITA)            2:25,28
4.    Tina Maze (SLO)                2:25,80
5.    Maria Pietilä-Holmner (SWE)    2:25,84
6.    Anja Pärson (SWE)            2:25,91
7.    Kathrin Hölzl (GER)            2:26,16
8.    Viktoria Rebensburg (GER)    2:26,28
9.    Lindsey Vonn (USA)            2:26,35
10.    Camilla Alfieri (ITA)        2:26,43

Publicitate

2 păreri la “Cele noi sunt cele vechi

  1. Nu sunt multumit cu pozitia a 9-a!!! Sa faca bine sa poata mai mult. Ce mai intereseaza pe mine de clapari si alte scuze??? 😀

Comentariile nu sunt permise.