Pilula amara – un sezon de 30 de secunde

Intr-un interviu dinaintea etapei inaugurale din Sölden, Nicole Hosp pomenea despre povestea de dragoste si ura dintre ea si partia de pe ghetarul ce gazduieste an de an prima etapa a fiecarui sezon. Aici a rasarit steaua austriecei care acum doua sezoane a reusit sa se incoroneze campiona absoluta in Cupa Mondiala. Se intampla in 2002, cand de nicaieri, Nicole Hosp a urcat direct pe prima treapta a podiumului intr-una din foarte rarele etape cu 3 invingatoare. Au urmat apoi ani in care nu a reusit sa se claseze mai sus de locul 9. Anul trecut a incheiat pe 28, dupa o mansa secunda complet ratata.

In ianuarie 2009 o accidentare soldata cu ruptura de ligamente la genunchiul stang a obligat-o sa ia pauza. A stat doar o luna, revenind surprinzator la mondialele din Val d’Isere, unde a terminat pe 23. Cum nici restul sezonului n-a mai stralucit, a pornit in vara de la inceput cu construirea formei pana a ajuns in punctul in care s-a simtit la nivelul la care se putea bate pentru titlu.

A pornit plina de incredere in cursa de azi si la primul punct de control avea un timp excelent. Apoi o eroare, schiul interior apasat intr-un viraj, un derapaj necontrolat, o rotire si durerea. Pentru privitori nu a aratat nimic rau. Dar dupa ce s-a oprit, Nicole Hosp a ramas intinsa, ingropandu-si grimasa in zapada. Transportata cu elicopterul la clinica din Innsbruck, diagnosticul a fost dur. Ligamentele incrucisate din genunchiul drept, cel sanatos, rupte. A fost operata pe loc, recuperarea lunga nu lasa insa loc speculatiilor. Pentru una dintre cele mai muncitoare si mai ambitioase schioare ale prezentului, sezonul olimpic a luat sfarsit dupa doar 30 de secunde.

Publicitate