Ce-au zis baietii dupa slalomul urias

Didier Cuche (SUI) – castigatorul slalomului urias din Sölden: „A fost o zi frumoasa. Stiam ca pot schia repede aici. Am avut cateva zile foarte bune de antrenament in Elvetia la Saas Fee (chiar inainte de deschiderea Cupei Mondiale). N-a fost usor sa repet si in cursa evolutiile bune din antrenamente pentru ca s-a adunat presiune din toate partile. I-am rezistat cat am putut si a functionat.”

„Sigur ca am avut un mare avantaj incepand primul, dar am stiut si ca in mansa a doua va fi o lupta dificila pe o pista dura.”

Despre secretul timpului de neatins pe ultima portiune, plata: „E datorita greutatii – mananc mult. Multa carne si mult peste.”

Ted Ligety (USA) – locul 2: „A fost cel mai dur concurs din cate am am avut pana acum aici in Sölden. Nu sunt asa multi ani, dar astazi a fost excesiv de denivelat si zapada variabile. Sunt fericit ca am ajuns jos si am terminat al doilea, asa ca a fost categoric o zi buna. Sunt entuziasmat de cum schiez si e o modalitate buna de a incepe sezonul.”

„Sölden e in fiecare an un pic altfel pentru ca e prima cursa a anului si nu stii cat de repede schiezi. De aceea iti faci tot timpul ganduri, intrebandu-te daca esti destul de rapid sau nu, dar din fericire am putut sa le las deoparte si sa schiez cum trebuie.”

„Am avut impresia ca am schiat chiar bine. Am avut si cateva greseli, dar toata lumea a gresit in fiecare mansa, asa ca asta n-a fost o problema. Am fost mai rapid decat Cuche in portiunile tehnice. Insa am pierdut si in prima mansa si in a doua sase zecimi jos. Acolo s-a castigat sau pierdut cursa.”

„Cred ca (sezonul acesta) va fi o lupta intre mine si Didier. Sigur ca sunt multi alti baieti care se vor remarca in etapele viitoare, dar asta ar trebui sa fie bine. Sunt multe partii care mi se potrivesc in program, asa ca am multe sanse.”

Carlo Janka (SUI) – locul 3: „A fost o zi buna pentru mine si Didier si bineinteles pentru Elvetia.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 5, castigatorul Cupei Mondiale la slalom urias sezonul trecut, nemultumit de prestatia din Sölden: „Nu am aratat ce pot. In mansa a doua nu m-am incumetat sa risc in pasajul abrupt. Iar in portiunea finala am fost oricum in ambele manse prea lent. In antrenamente am mers mult mai bine. Dar locul 5 este mai bun decat nimic.”

Aksel Lund Svindal (NOR) – campionul general al Cupei Mondiale, abandon in cursa, a postat pe Twitter: „Am incercat sa concurez azi, dar m-a durut piciorul prea tare. Insa se reface!”

Publicitate