Cuche ramane in tricou rosu

Un strat subtire de nori s-a interpus intre soare si partia din Sölden pentru mansa secunda a slalomului urias masculin ce a inaugurat ieri Cupa Mondiala 2009-2010. Asa s-au egalizat conditiile de vizibilitate pentru toti cei 30 de concurenti calificati in urma primei manse, nici unul nebeneficiind de pista luminata. Doar cu partia crescand santuri in jurul portilor, handicapul celor porniti mai tarziu nu a fost asa mare incat sa rezulte in rasturnari spectaculoase de clasament.

Pe o partie atat de abrupta ca cea de pe ghetarul Rettenbach – inclinatia atinge 65% pe alocuri – cheia succesului sta in dozarea vitezei. Alegerea unei linii prea directe creste riscul iesirii in afara traseului, pentru schior fiind tot mai dificil sa pregateasca abordarea portilor. Pe de alta parte prea multa prudenta adauga zecimi pretioase de secunda la timpul final, chiar si atunci cand cursa e curata si exacta, fara ca sa se poata vedea de unde a aparut intarzierea.

Putini concurenti au gasit balanta potrivita, desi de incercat au incercat toti. Kjetil Jansrud a oferit o evolutie aproape perfecta, cel mai bun timp al mansei urcandu-l 5 pozitii in clasament, in care a luat locul compatriotului sau Aksel Lund Svindal, care nu a gasit rimtul potrivit pentru traseul dificil, abandonand dupa ce n-a putut corecta un viraj care l-a scos sub poarta urmatoare.

Maiestrie curata in portiunea abrupta a aratat Ted Ligety, care a impins riscul pana la limita abandonului cu viraje taiate scurt. Insa ca si in prima mansa, n-a stiut sa dea drumul la timp schiurilor fara rezerve pe ultimele porti din partea inclinata. Asa l-a depasit Didier Cuche inca o data, zburand spre finis mai rapid decat toti. Victoria elvetianului este abia cea cu numarul 10, 3 dintre acestea fiind chiar in slalom urias. Chiar daca in aceasta proba el va fi cu siguranta unul dintre cei cu pretentii la titlu, in clasamentul general va fi dificil sa conteze fara rezultate in slalom si combinata, in care nu are nici macar o sansa firava. Acolo raman favoriti Benjamin Raich, care cu locul 5 a ramas din nou in afara podiumului, si Aksel Lund Svindal. Podiumul de ieri a fost completat de cel care si-l rezervase tot din prima mansa, campionul mondial al disciplinei, Carlo Janka.

Clasamentul etapei:

1. Didier Cuche (SUI) 2:21,45
2. Ted Ligety (USA) 2:22,05
3. Carlo Janka (SUI) 2:22,40
4. Massimiliano Blardone (ITA) 2:22,41
5. Benjamin Raich (AUT) 2:22,90
6. Kjetil Jansrud (NOR) 2:23,27
7. Jean-Baptiste Grange (FRA) 2:23,87
8. Davide Simoncelli (ITA) 2:24,03
9. Jean-Philippe Roy (CAN) 2:24,08
10. Cyprien Richard (FRA) 2:24,13
Publicitate

6 păreri la “Cuche ramane in tricou rosu

  1. A venit mail de la banca, cerand date de contact, dar au zis si ca inca se mai valideaza si de-aia n-am anuntat nimic. Astept pana iau ei legatura cu Edit inainte sa prezint multumirile oficiale. 🙂

    O sa le prezint indiferent de rezultat, dar acum inca mai am emotii si nu-mi iese un cuvant pe gura. 😛

  2. daca e mansa in care Cuche era cat p`aci sa cada la un moment dat, am prins-o la Eurosport
    Cautam pentru cineva info despre stratul de zapada de pe ghetarul de la Solden 😀

Comentariile nu sunt permise.