Levi

Locul unde de 5 ani intra in jocul Cupei Mondiale slalomistele, si unde acum 3 ani li s-au alaturat si baietii doar pentru a vedea cum isi trimit invingatorii bezele inamorate. In 2006 castigase cea mai talentata pereche a schiului contemporan, Marlies Schild la fete, Benjamin Raich la baieti.

Marlies revine acum in etapa de dincolo de cercul polar dupa un an de pauza. S-a antrenat putin apoi a cugetat, sa revina, sa nu revina, ca daca revine vrea sa fie colo sus. Dar antrenamente seci repetate zi dupa zi topesc motivatia, asa ca maine ne putem lasa fermecati iar de eleganta si de zambetul ei concentrat, chiar daca nu va reusi sa castige asa cum ne obisnuise acum doua sezoane. Sau poate totusi o va face?

Marlies nu e singura revenire, duminica il vom vedea pe morocanosul, nesuferitul, dar atat de talentatul Bode! Dupa pauza cea lunga de iarna-primavara-vara, dupa ce se razgandise in privinta startului in Sölden, Bode Miller ar trebui sa fie printre concurentii de duminica. Asta daca nu ne pacaleste iar.

Acestea ar fi revenirile mai proeminente. Din pacate sunt si cateva absente notabile. Cea mai trista e a lui Palander. Pe Kalle il doare schiatul. A incercat, a vrut si nu poate. Nici macar sperante de Vancouver nu mai are si pentru prima data gandurile de retragere definitiva au prins glas intr-o conferinta de presa.

Apoi mai sunt Svindal si Zettel. V-ati mirat ca norvegianul a mers asa si-asa in Sölden, mai ales ca anuntase inainte ca vrea sa reia succesele din slalomul urias? A avut un motiv serios. O usoara accidentare in antrenamentele din saptamana dinainte l-a sacait cu dureri. Cum dupa Sölden s-au agravat, a preferat sa faca pauza, iar acum se recupereaza in Miami si spera sa fie ca nou in Lake Louise peste doua saptamani. La Kathrin Zettel e doar un fleac de gripa. Dar a tintuit-o toata saptamana in pat si nu, scosul nasului pe partie nu e ce i-a recomandat medicul.

Asa ca ramanem cu ceilalti favoriti. Multi, gramezi chiar, ca la orice inceput de sezon cand nu se stie sigur cine cat a invatat sau uitat peste vara. In afara de baieti, unde europenele ne-au divulgat deja ca marele favorit se numeste tot Grange. La fete Zuzulova e clar in forma, dar oare nu-s Maria Riesch, Lindsey Vonn, Tanja Poutiainen si mai bune?

Publicitate