Ce-au zis fetele dupa slalom

Maria Riesch – invingatoarea din Levi: „Nu am venit aici chiar foarte increzatoare in mine. Dupa sezonul grozav din iarna trecuta, asteptarile sunt foarte mari si in slalom mi-am regasit instinctul potrivit abia in ultimele doua zile. Totusi slalomul pare sa mearga bine, insa in slalomul urias lipseste ceva desi m-am antrenat foarte mult. Sper ca intr-o buna zi sa ajung pe podium si la slalom urias.”

„Ma bucura rezultatul surorii mele (locul 4) si planul nostru este bineinteles sa stam intr-o buna zi impreuna pe podium.”

Despre revenirea lui Marlies Schild ea a declarat: „In prima cursa dupa asa o accidentare grava sa fie iar printre primele cu doar o secunda jumatate intarziere – mi se pare senzational. Cred ca si ea este multumita si bucuroasa de rezultat. Dar bineinteles, in comparatie cu performantele ei dinaintea accidentarii, nu a ajuns inca la nivelul la care sigur vrea sa ajunga. Saltul inapoi in elita trebuie facut mai intai in cap. Stiu aceasta din experienta proprie, si dureaza un pic pana se intampla. Desi la cum a schiat in prima cursa, nu cred sa dureze foarte mult. Anul trecut multi au spus ca as fi castigat doar pentru ca Marlies a fost accidentata. Nu am prea gustat afirmatiile acestea. Mi-e clar ca acum nu poate recupera de pe azi pe maine tot ce a pierdut in anul de pauza, dar sper sa revina repede la forma de dinainte ca sa putem oferi dueluri pasionante.”

„Dupa a doua ruptura de ligamente incrucisate, tot in Levi am sarbatorit si eu revenirea. Mie nu mi-a reusit la fel de bine, am iesit pe locul 22, care a fost chiar si asa multumitor, caci reusisem sa ma calific in mansa secunda. Insa Marlies a dominat clar proba de slalom inainte sa se accidenteze. A si declarat ca va concura numai daca va face fata concurentei. In Levi a dovedit aceasta si cred ca in curand va putea castiga din nou. Sunt de fapt convinsa.”

Lindsey Vonn – locul 2 in Levi: „Iubesc muntele acesta, imi aminteste atat de mult cursele de acasa de pe Buck Hill. Ar fi fost frumos sa castig din nou. Dar am gresit grav jos. Maria a avut insa si ea o mansa foarte buna. E greu de estimat daca as fi castigat fara greseala.”

„Schiurile mele de slalom se simt foarte bine. Am testat mult in timpul verii si sunt foarte multumita de noul echipament de la Head. Sunt foarte multumita si de cursa. Scopul meu azi a fost sa incerc sa termin intre primele cinci, asa ca rezultatul e chiar foarte bun. Zapada si parcursul au fost perfecte, iar vizibilitatea a fost buna si ea si a fost placut sa concurez aici asta seara.”

Tanja Poutiainen – locul 3 in Levi: „Ma simt aproape ca o invingatoare, caci acesta este primul meu podium in Levi dupa 5 ani. E fantastic sa termin a treia in fata publicului propriu.”

„Sunt multumita de cum merg in slalom. In ultimii ani am fost ceva mai puternica in urias, iar acum incep sezonul cu podium in amandoua, asa ca totul pare in ordine si pot merge mai departe.”

Marlies Schild – locul 6 in Levi, revenita dupa accidentarea de acum mai bine de un an: „Chiar perla din stridie n-a fost cursa mea de azi, dar e totusi un pas important. Inca nu am schiat fara compromisuri, ci dozat, caci au fost in joc si o oarecare nesiguranta, precum si multe emotii. Tracul l-am resimtit puternic mai ales inaintea primei manse. Nu a fost asa cum era in anii precedenti la start.”

„Despre cursa nu vreau sa vorbesc, cumva nu am simtit-o cum ar trebui. Dar acum aici, la linia de sosire, sentimentul e super. Sunt foarte, foarte multumita. Locul sase este un pas mare in directia corecta. Si da, as putea spune ca aceasta a fost cea mai dificila cursa din viata mea.”