Declaratii la final de show

Marcel Hirscher (AUT), castigatorul slalomului masculin: „A fost deosebit sa ma aflu astazi in Moscova. Competitia a fost incredibila, desi conditiile au fost foarte dificile. Dar ca pregatire inainte de Jocurile Olimpice din Vancouver  ne-a picat foarte bine. Si sunt sigur ca aceasta Cupa a Campionilor va impulsiona enorm competitiile de slalom paralel, dar va ajuta si la dezvoltarea schiului in general. Acesta e viitorul schiului, o combinatie de sport si spectacol. Asa vom atrage din nou publicul tanar. Avem nevoie de mai multe astfel de evenimente, in Paris, Viena, Berlin, New York si asa mai departe.”

Steve Missillier (FRA), locul 2 la baieti: „Sunt foarte obosit la finalul zilei, dar si foarte mandru. Sunt sigur ca acest eveniment va face o buna reclama concursurilor de acest gen. Eu mi-am facut treaba si am castigat premiul al doilea. Sunt fericit.”

Michael Janyk (CAN), locul 3 la baieti: „A fost rock-and-roll pur. Sunt entuziasmat si foarte fericit. Asta e ce astepam cu totii. A fost fantastic sa o iei la vale pe rampa cu multimea in fata si adversarul langa tine. Sunt multumit de rezultat. La urma urmei a fost un concurs si toti am fi vrut sa castigam locul 1.

Reinfried Herbst (AUT), liderul Cupei Mondiale in slalom, eliminat in sferturi: „Cu asa atmosfera, rezultatul e secundar. E un eveniment fabulos si de aceea nu sunt dezamagit de eliminare. Mi se pare super ca am putut participa.”

Therese Borssen (SWE), invingatoarea in slalomul feminin: „A fost o cursa  relaxata si agreabila, cu maxim de distractie. Abia am reusit s-o inving pe Maria, m-am straduit sa concurez cat am putut de bine si am castigat. A plouat, asa ca zapada a fost moale si foarte umeda si astfel de conditii creeaza bineinteles probleme.”

Maria Riesch (GER), locul 2 la fete: „Sigur ca ploaia si zapada umeda au fost o problema pentru noi toti. Dar sunt totusi incantata si fericita de locul secund. Pentru mine a fost antrenamentul perfect pentru cursele ce urmeaza in State.”

Frida Hansdotter (SWE), locul 3 la fete: „A fost un inceput bun de sezon si m-am bucurat de atmosfera perfecta de aici. Acum noi fetele vom zbura in State pentru urmatoarele concursuri. Asa ca astept alte rezultate bune si acolo. Aceasta Cupa a Campionilor n-a fost decat inceputul.”

Atle Skaardal, director de curse FIS, responsabil de Cupa Mondiala feminina: „Evenimentul de astazi a oferit divertisment de calitate intr-o atmosfera  foarte buna. Am avut spectacol si inainte si dupa competitie. Rampa si mai mare (decat la editia inaugurala) a cerut un schi bun pentru castigarea cursei. Debutul fetelor in aceasta competitie a oferit un schi de calitate si in plus, toata lumea a parut sa se distreze. Toti au avut o parere buna si sunt sigur ca vor fi bucurosi sa revina aici anul viitor.”

Hans Pieren, director de curse FIS, responsabil de Cupa Mondiala masculina, precum si de pregatirea rampei: „Pentru noi, pregatirea partiei in aceste conditii (cald si ploaie) a insemnat foarte multa munca. Am fost pe rampa toata noaptea trecuta, dar din fericire am fost ajutati de oameni priceputi si foarte harnici. Cooperarea cu echipa de pe rampa a fost placuta, sunt niste oameni foarte prietenosi. E impresionant ce se poate face aici: cantitatea de efort a fost masiva.”

Publicitate