Catrinele

Stiti cum e sa fii campion mondial si toata lumea sa te priveasca piezis pentru ca ai castigat din intamplare si le-ai suflat lor medalia nemeritat? In schi se intampla asa, caci desi fiecare medalie are o valoare deosebita, schiorii cei mai buni se cern de fapt timp de 5 luni in Cupa Mondiala si cat timp nu ai victorii aici, nu contezi.

Kathrin Hölzl, campioana din Val d’Isere se afla exact in aceasta situatie si astazi in Aspen pare hotarata s-o schimbe, ea conducand cu 4 zecimi dupa prima mansa a slalomului urias de pe zapada americana. Care nu e chiar zapada, desi ieri se prezentase in aceeasi forma uscata care le surprinde in fiecare an pe schioarele obisnuite cu zapada mai umeda din Europa.

Peste noapte insa, numeroase petece de gheata s-au itit la suprafata, cerand schiuri cu canturi mai ascutite. Ca nu le-au ales bine, sau ca partia inghetata a fost excesiv de dificila, cert e ca majoritatea concurentelor au aratat pe ici pe colo a amatoare, dezechilibrarile si rotirile suplimentare in viraje succedandu-se in abundenta.

Schioara germana insa s-a simtit in largul ei si fara greseli a lasat-o in urma pe una din cele doua favorite principale, Kathrin Zettel. Cu cateva greseli usoare, austriaca a mentinut totusi permanent schiurile in contact cu partia, contracarand rapid greselile. Surpriza a furnizat-o coechipiera ei din generatia noua, Eva-Maria Brem, care complet lipsita de respect tinteste spre primul ei podium de pe pozitia a patra. In fata ei, la doar 5 sutimi o alta concurenta ce nu s-a lasat pusa la respect de conditiile dificile, suedeza Maria Pietilä-Holmner. Lidera disciplinei, Tanja Poutiainen, handicapata astazi de durerile la spate aparute in urma unei accidentari de acum o saptamana, va incerca in mansa secunda sa-si imbunatateasca locul 18. Lindsey Vonn a ramas in afara grupului de 30 de sportive calificate pentru partea a doua a intrecerii.

Clasamentul primei manse:

1. Kathrin Hölzl (GER) 1:03,70
2. Kathrin Zettel (AUT) 1:04,10
3. Maria Pietilä-Holmner (SWE) 1:04,25
4. Eva-Maria Brem (AUT) 1:04,30
5. Tina Maze (SLO) 1:04,91
6. Olivia Bertrand (FRA) 1:05,11
6. Tessa Worley (FRA) 1:05,11
8. Federica Brignone (ITA) 1:05,12
9. Anne-Sophie Barthet (FRA) 1:05,35
10. Julia Mancuso (USA) 1:05,51
Publicitate