In viteza

Ajunsi in Canada, la prima sedinta tehnica a echipei, austriecii au ascultat uimiti avertismentele antrenorilor. Nu depasiti viteza legala aici ca puteti pierde Jocurile Olimpice!

Hmmmm. Pai nu-s etape rapide in Lake Louise? Ba da, dar nu de viteza pe partie e vorba, ci de cea pe sosea. Amenzile neplatite (si cum sa le plateasca din moment ce nu vor mai fi in Canada peste o saptamana) se lasa cu pedepse privatoare de libertate la revenirea pe taram canadian. Dar sa ne intoarcem acolo unde nu exista limite. Azi coborare, maine super-urias, primele din acest sezon.

Din cele doua antrenamente de coborare – cel de joi a fost anulat de prea multa zapada – am putea ghici educat pe cine sa pariem azi. Miercuri Cuche mult in fata lui Walchhofer, mult in fata restului, ieri Walchhofer mult in fata lui Miller – da, Bode e rapid iar. Dar ieri austriacul a fost ultimul coborator caruia soarele i-a luminat partia. Cei de dupa el au ajuns pana la urma sa schieze printre fulgi. Si nu poti estima cat din ce arata baietii e experiment si cat linie sapata definitiv in zapada pentru cursa.

Ar mai fi ceva. Lake Louise are deja un renume prost printre schiori pentru conditiile schimbatoare de vreme. Ca si ieri, s-ar putea ca nici azi sa nu tina cu toti concurentii la fel. Dupa cum spunea si Walchhofer, mai tare se teme de vreme decat de forma lui Cuche. Sa vedem.

Despre maine nu fac pronosticuri. N-am cu ce. Dar reamintesc etapa de anul trecut. A castigat Hermann Maier si n-a crezut ca va ramane pe primul loc pana nu s-au epuizat toti, dar toti adversarii de pe lista de start. Pai da, cu o zi inainte in coborare, Carlo Janka pe care nu-l cunostea nimeni terminase pe 2, pornind cu numarul de start 65. Intre timp elvetianul a ajuns si campion mondial la super-urias.

Da, parca imi doresc surprize si anul asta. Azi de la 20 si maine de la 20:15 pe Eurosport pentru cei care vor sa vada cu ochii proprii.