Peste Ocean

Toata tabara schiului alpin a trecut marea, dar impartiti. Baietii sunt sus, la canadieni, fetele in State, iar saptamana viitoare vice-versa. Atata doar ca fetele nu au decat un weekend rapid in program (norocul lui Edit care nu pierde decat 2 etape). Saptamana aceasta raman fidele probelor tehnice in Aspen.

In Aspen, ca de obicei in ultimii ani, nu e zapada. Decat pe partie, ninsa artificial din tunuri, taman cat sa se poata tina cursele. Astazi slalom urias, unde e probabil sa vedem aceleasi fete remarcate in Sölden, adica italience multe sau Tanja vs. Kathrin. Poutiainen, respectiv Zettel. Austriaca, ce a sarit din motive de raceala peste Levi e iar fit si e hotarata sa nu mai lase pe nimeni intre ea si micul glob de cristal ratat la doar atatica anul trecut. Sarcina i-ar putea fi usurata de accidentarea la spate a Tanjei suferita acum o saptamana. Ieri finlandeza inca nu era hotarata daca urca azi la start sau nu. Om vedea.

Maine e slalomul si duelul prietenelor si dominatoarelor din Levi, Maria Riesch si Lindsey Vonn. Asta ar putea atrage un numar mare de americani sa caste gura in Aspen, la public statiunea din State fiind de obicei deficitara. Dar pe langa cele doua, ia ghiciti spre cine se indreapta sperantele de victorie a milioane de iubitori a schiului. N-ati zis Marlies Schild? Atunci ati gresit. Degeaba le spune fata si le spun si antrenorii tuturor stati calmi, e nevoie de timp de acomodare pentru recastigarea sigurantei in concursuri. Austriecilor, cat ar fi ei de gazetari cu picioarele pe pamant, tot li s-au aprins mii de luminite in ochi si intreaba oare n-o sa castige Marlies? Nu-s induiosatori?

Cine si ce va castiga, se va vedea si din Romania, la Eurosport. In ambele zile de la 19:00 si 22:00.

Publicitate