Ce-au zis baietii dupa coborare

Didier Cuche (SUI) – castigatorul coborarii din Lake Louise: „In sfarsit n-am mai avut ghinion cu vremea (n.t. – foarte schimbatoare de la un concurent la altul in anii precedenti). Si am avut si niste schiuri grozave. Au fost foarte rapide, eu nu am avut decat sa-mi fac treaba si ma bucur ca am reusit. Multi au spus ca nu pot castiga aici. Acum am facut-o si pe asta”.

„Niciodata pana acum nu reusisem sa fiu cu adevarat rapid aici. Cel mai bun loc ocupat (n.t. – in coborare, in super-urias are clasari pe podium) fusese cinci si sunt multumit si de rezultat si de cum am mers. Mi-a iesit tot ce am vrut sa fac. Tot ce mi-am pus in gand la inspectia partiei, am reusit sa transpun in practica. Fata de antrenamente am schiat cu mai multa finete, am gasit o linie mai buna si n-am avut probleme in ciuda conditiilor de vizibilitate cam difuza.”

„Inainte de cursa n-am stiut cum stau in coborare. Nu eram sigur ca pot schia la fel de bine ca in urias. Stiam ca tehnic nu sunt probleme, dar imi lipsea senzatia de fluiditate in care lasi schiurile sa lunece. Nici nu am fost chiar atat de rapid in ultimele zile de antrenament. Dar daca merg  bine in coborare si in urias, ar trebui sa mearga la fel si in super-urias. In plus viitorul arata bine si pentru coechipieri.”

La intrebarea daca acesta ar putea fi sezonul sau a raspuns: „Eu ma simt pregatit, dar sezonul e lung. Deocamdata savurez succesele acestea. Mai intai victoria in Sölden, acum pe cea de aici din Canada. E pur si simplu perfect. In plus ma mai bucur foarte mutl ca dupa aproape doi ani de pauza am putut castiga iar o coborare.”

Werner Heel (ITA) – locul 2: „Sa prind podiumul astazi e fantastic, e grozav sa incep astfel sezonul. Prima cursa iti poate ridica moralul si-ti poate da incredere in tine si exact asta mi-am dorit.”

Carlo Janka (SUI) – locul 3: „Cursa n-a fost perfecta, am facut doua, trei greseli. Dar bineinteles ca sunt multumit cu locul trei, e totusi o pozitie buna pentru mine aici in Lake Louise. Anul acesta se pune mai multe presiune pe mine si ma bucur ca totusi m-am descurcat suficient cat sa ajung pe podium.”

Michael Walchhofer (AUT) – locul 4, castigatorul Cupei Mondiale la coborare sezonul trecut, confruntat cu probleme de echipament inainte de start: „O intamplare stupida. Mi-am inchis clapa de sute de ori si exact astazi, la prima intrebuintare serioasa s-a rupt. E cea mai importanta clapa. Am incercat debusolati s-o inlocuim, dar n-am avut timp destul pentru reparatie. Nu am putut decat sa improvizam si sa lipim clapa cu banda adeziva. Cu asta s-a dus si pregatirea de start si nici n-am mai avut controlul necesar asupra schiului. M-am straduit sa compensez cu toata rutina mea, asta mi-a reusit chiar bine. Dar diavolul de Cuche a schiat curat de tot; insa ii venim noi de hac si anul acesta. Tinand cont de situatia in care am fost, sunt multumit de cursa mea.”