Ce-au zis fetele dupa slalomul urias

Kathrin Hölzl (GER) – castigatoarea slalomului urias din Aspen: „Suprafata mi s-a potrivit perfect. Anul trecut n-am schiat asa bine aici, dar anul acesta a fost altceva. A fost ca in Val d’Isere, multa gheata, dificil si nici o poarta nu a semanat cu alta. Conditiile acestea ma favorizeaza, caci si terenul este foarte solicitant. Pista a avut intr-adevar foarte, foarte, foarte multa gheata, dar materialul meu a fost perfect. Am avut canturi foarte dure si astazi aceasta a fost alegerea corecta. Unele adversare s-au inselat asupra materialului si au derapat mult.”

„Uneori te simti pur si simplu bine si pregatit sa castigi si asa s-a intamplat astazi. M-am trezit dimineata, am vrut neaparat sa prind podiumul si pana la urma am prins chiar primul loc. Sigur ca sunt ultrafericita. Un vis devenit realitate.”

„Am planuit sa atac din prima mansa si am reusit. A fost nevoie sa lupt cu fiecare poarta. Asta e ceea ce-mi place. Asa am ajuns pentru prima data in situatia sa conduc intr-o cursa de Cupa Mondiala. O zi mare!”

Kathrin Zettel (AUT) – locul 2: „In partea inferioara a partiei nu am schiat pe o linie perfecta. Dar nu conteaza, locul doi e fantastic. Ma bucur foarte mult ca l-am obtinut. Aspen este un loc special pentru mine. Trebuie sa lupti pe traseul de aici si sa muncesti din greu, dar imi place mult.”

„Conditiile sunt intotdeauna dificile cand lumina e difuza si pista devine tot mai lunecoasa. Si mai oglinda ar fi fost rau de tot. Si asa cea mai mica greseala a fost fatala. Nu ai avut voie sa te agiti prea tare si a fost nevoie de un amestec potrivit de agresivitate si prudenta. Unele adversare au riscat poate prea mult.”

„In ceea ce ma priveste, ma bucur ca si astazi am evoluat conform asteptarilor. Asta imi da si mai multa incredere decat stransesem dupa Sölden pentru cursele viitoare. Acum astept cu nerabdare slalomul.”

Federica Brignone (ITA) – locul 3: „Sunt foarte bucuroasa de rezultat. Nu m-am asteptat la asa cursa. Pista e foarte buna, dar a fost foarte inghetata. Imi place gheata si am contat pe asta. Am avut o greseala mare in ultima parte a primei manse, dar mansa a doua… a fost perfecta.”

Despre partia din Loveland, Colorado, unde s-a antrenat pentru Apen: „A fost chiar mai multa gheata decat aici. Foarte dificil, dar si stimulativ. Mi-a prins foarte bine pentru astazi.”

„Cu banii castigati acum pot sa mai merg o data la cumparaturi ca sa iau cadouri de Craciun pentru toata familia!” (n.t. – mama ei, Maria Rosa Quario, a fost o excelenta slalomista in anii ’80 si a castigat 4 etape de Cupa Mondiala)

Lindsey Vonn (USA) – campioana generala a Cupei Mondiale sezonul trecut, necalificata in mansa a doua: „Am lovit o piatra la jumatatea pistei si de acolo n-am mai avut priza pe dreptul. N-am avut absolut nici o sansa. Am derapat de vreo patru ori. De obicei asa ceva nu mi se intampla. De acolo mai departe a fost Dumnezeu cu mila. Am incercat doar sa ajung pana jos si chiar m-am amuzat imaginandu-mi ce caraghioasa trebuie ca arat. Pe gheata nu ai sanse fara canturi ascutite.”

„Am mai lovit pietre la antrenamente, dar in cursa nu mi s-a mai intamplat pana acum. E pacat ca tocmai in Aspen am trait-o si pe asta, insa trebuie sa luam lucrurile asa cum sunt. Sper ca maine va fi o zi mai buna.”

Despre publicul care a ovationat-o la sosire: „Oamenii acestia m-au aclamat si nu le-a pasat ca am terminat ultima, au continuat sa ma aplaude si asta m-a ajutat si m-a facut fericita, caci astazi nu e cea mai buna zi a mea. Partia a semanat cu un patinoar. Pacat ca Aspen nu plat! Voi mai incerca o data maine in slalom, voi face tot ce pot si sa speram ca va fi mai bine.”

Anja Pärson (SWE) – locul 22: „E ridicol de multa gheata. Am avut o portiune buna la mijoc si sus, dar jos n-am avut deloc priza. Sunt si foarte multe pietre pe traseu.”