Fara favorite

Soare, gheata pe partie, traseu foarte dificil, 11 abandonuri dupa primele 30, xxx pana la final, printre ele favorita gazdelor Lindsey Vonn si invingatoarea de ieri Kathrin Hölzl, tricoul rosu nedesprins de pluton, o schioara excelenta si una din alta lume. Acesta e sumarul primei manse a slalomului special desfasurat astazi in Aspen.

Sau s-o luam cronologic. Sandrine Aubert a deschis concursul. Imediat dupa ea, Kathrin Zettel a impresionat din nou cu un schi curat si o tehnica de mare finete. Peste o secunda avans. Valoarea performantei s-a vazut imediat, cand Maria Riesch, lidera disciplinei, a ramas tot la peste o secunda in spate. Si apoi a venit Sarka Zahrobska si a dansat printre porti. Acesta este de fapt slalomul. Eleganta, mladiere, frumusete. Si oricat de improbabil a parut timpul ei l-a depasit pe al austriecei cu aproape inca o secunda.

Ce ar mai fi de spus? Ca Marlies Schild a renuntat azi la pasivitate si desi nu a gasit un ritm armonios si a gresit de cateva ori, e singura ce s-a mai apropiat la mai putin de doua secunde de Zahrobska. Locul 3 la jumatate la abia a doua etapa de la revenire e bun de castigat averi la pariuri. In spatele ei, mai buna cu exact o zecime decat sora ei, Susanne Riesch. Pana la locul 10, intarzierea este deja de aproape 3 secunde(!), ceea ce inseamna ca tripletul fruntas se poate bate doar singur, dinspre adversare fiind greu de crezut ca mai exista vreo amenintare in mansa secunda.

Clasamentul primei manse:

1. Sarka Zahrobska (CZE) 52,14
2. Kathrin Zettel (AUT) 53,21
3. Marlies Schild (AUT) 53,63
4. Susanne Riesch (GER) 54,13
5. Maria Riesch (GER) 54,23
6. Nicole Gius (ITA) 54,30
7. Sandrine Aubert (FRA) 54,52
8. Anne-Sophie Barthet (FRA) 54,94
9. Christina Geiger (GER) 54,99
10. Anja Pärson (SWE) 55,04

 

Publicitate

2 păreri la “Fara favorite

  1. Cu placere. 🙂
    Uneori ma gandesc ca am totusi un surubel desfacut. Sa scriu eu atata si cu atata foc pentru o mana de oameni. Hai doua, cam atatia cititori se pare ca sunt. Cred insa ca as scrie si de n-ar citi nimeni. Sperand ca poate-poate intr-o buna zi se va bucura cineva sa gaseasca ce-i aici. 😉

Comentariile nu sunt permise.