Ce-au zis baietii dupa coborare

Carlo Janka (SUI) – castigatorul coborarii din Beaver Creek: „Sunt foarte multumit. Au fost doua zile de top aici in Beaver Creek. Vin de trei ani aici, in cei doi dinainte am incercat mai mult partia. De iesit nu mi-a prea iesit. De ce astazi a fost altfel, nu stiu. Dar de cand sunt campion mondial la slalom urias stiu ca ma pot clasa in fata.”

„Dupa coborarea din combinata am vazut ca sunt rapid. Dar ca e suficient ca sa castig, ma surprinde si pe mine. Sunt multumit de cursa si acum ca sunt iar pe podium si iar pe treapta cea mai inalta sunt foarte fericit.”

Despre castigarea Cupei Mondiale: „Inca nu ma gandesc la asta. Sezonul abia a inceput si o voi lua incet, cursa dupa cursa.

Despre urmarile virusului enigmatic care l-au impiedicat in vara sa se antreneze la capacitate maxima: „Inca mai lipsesc cateva procente (n.t. – din pregatirea fizica). Observ ca mi se golesc bateriile mai repede decat inainte.”

Didier Cuche (SUI) – locul 2, despre coechipierul sau cu 12 ani mai tanar: „Sunt sigur ca nu are nevoie sa invete ceva de la mine. Are un instinct fantastic, are schiul in sange. I-am spus la linia de sosire ca mi-ar placea sa ma intorc in timp zece ani si sa am acelasi dar dumnezeiesc.”

La intrebarea daca e usor suportabil sa fie al doilea in spatele unui elvetian cu asa intarziere infima: „Ar fi daca elvetianul nu ar fi Jänks (zambind). Acum serios. Ma bucur din inima pentru el. Are un talent enorm. Mi-ar fi placut sa am si eu la inceputul carierei asa un instinct in alegerea liniei corecte in coborare. La mine a durat ceva. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.”

Aksel-Lund Svindal (NOR) – locul 3: „Am inceput sezonul fara sa schiez, apoi in Lake Louise am pus schiurile in picioare pentru cursa. Planul a fost sa reintru in forma pentru Beaver Creek si se pare ca mi-a reusit. Acum incerc sa cladesc pe aceasta baza.”

Despre clasamentul general al Cupei Mondiale: „Deocamdata pare o batalie elvetiana, dar sa speram ca vom avea mai multa culoare pana la final, un pic de albastru pe langa alb si rosu ar fi bun.”

Bode Miller (USA) – locul 4 dupa ce a salvat acrobatic iesirea in peisaj: „Eroarea de sus a fost din pacate una mare si a fost greu sa revin pe traseu. Am pierdut multa viteza acolo. Daca ajungi acolo pe canturi te arunca in afara compresiei. A trebuit sa tin mana pe zapada, altfel as fi fost aruncat in afara traseului si as fi cazut pe spate. Asa am reusit sa readuc schiurile pe pamant. Greselile sunt acceptabile cand risti asa cum am riscat eu. Am incercat sa obtin mult si aveam o linie foarte agresiva, complet fara retineri. Daca vrei sa castigi pe partia asta, asa trebuie mers.”

Despre nivelul conditiei fizice: „Pe final picioarele nu sunt asa puternice cum ar trebui. M-am rotit putin si n-am mai putut sa tin directia. Nivelul conditiei fizice va mai fi problematic o vreme. Dar e greu sa te antrenezi si sa imbunatatesti simultan si nivelul pregatirii fizice cand concurezi permanent asa cum o fac eu. Insa pana la urma voi recupera. Am inceput antrenamentele mai tarziu decat niciodata.”

Michael Walchhofer (AUT) – locul 5: „Am avut o senzatie neplacuta in timpul coborarii. Pe abrupt n-am avut destula priza, suprafata n-a mai fost la fel de agresiva ca ieri. Ar fi mers niste canturi mai ascutite. Poate ca am schiat si eu putin cam prea sensibil. Eroarea de la iesirea din abrupt s-a propagat apoi pana la finis. Dubla victorie elvetiana si faptul ca eu n-am avut nici un cuvant de zis, ma racaie putin. Insa e nevoie de rabdare. Forma e buna, doar rezultatele nu. Acum nu mai urmeaza decat sa fructific forma in Europa.”