Ce-au zis fetele dupa a doua coborare

Lindsey Vonn (USA) – victorie in a doua coborare din Lake Louise: „Ufff, de data asta a fost mai strans, dar totusi a fost destul ca sa castig.”

„Sunt entuziasmata. Am mai castigat doua etape la rand acum cativa ani in St. Anton unde am castigat mai intai coborarea si apoi si super-uriasul, dar aceasta e prima mea dubla victorie in coborare. Pana acum a fost un weekend extraordinar si un bun mod de a incepe anul, mai ales cu noul material. E clar ca Head-urile sunt rapide.”

„Conditiile au fost fantastice, iar partia a fost foarte bine preparata dupa cursa de ieri, asa ca am avut un parcurs foarte lin. Am stiut ca trebuie sa dau iar totul ca sa castig iar. Nu a fost usor dupa cursa puternica de ieri. De fapt n-am fost la fel de agresiva in partea superioara, unde am avut ieri problemele, dar cred ca mi-au iesit iar perfect virajul Fishnet si abruptul de dupa si am fost apoi foarte determinata pe portiunea finala. Virajul acela a fost cheia. Daca-ti iese, atunci prinzi suficienta viteza pentru platul de jos.”

„Voi incerca din rasputeri sa castig iar, dar asa fac la startul oricarei curse.”

Maria Riesch (GER) – locul 2: „Vizibilitatea mai mare si conditiile mai bune mi-au permis sa-mi fortez limitele mai bine decat in cursa de vineri. Inca nu pot merge pana la capat atunci cand nu vad foarte bine. Astazi am atacat fara retineri. Jos am agatat putin un schi la interior si m-am dezechilibrat usor, ceea ce mi-a afectat viteza din plat, dar sunt bucuroasa de rezultatul de azi.”

Emily Brydon (CAN) – locul 3: „Am trecut prin perioade foarte dificile, asa ca rezultatul de azi ma bucura mult. Am vrut sa consolidez ceea ce am reusit ieri. In sportul asta se castiga de multe ori norocos si nu am vrut ca rezultatul de ieri sa fie considerat asa. Asa ca mi-am pus in gand sa ies pe partie si sa fac acelasi lucru. N-am stiut daca imi va ajunge pentru podium dar m-am tinut de plan pe panta, am schiat cu inima si am dat tot ce am putut. Sunt foarte fericita de locul 3. Oricate lucruri ti-ai spune si oricum te-ai motiva, rezultatele sunt cele care conteaza. Muncesc ca sa reusesc ceva maret.”