Ce-au zis baietii dupa combinata

Benjamin Raich (AUT) – castigatorul super-combinatei din Val d’Isere: „Sunt foarte multumit, caci am facut o mansa cu adevarat buna in slalom. Nici super-uriasul n-a fost rau, dar  slalomul a fost foarte bun. Am avut o linie reusita, ceea ce e important pe o pista asa abrupta. Am stapanit-o cu bine si cred ca mai am si rezerve. A fost dificil, deoarece zapada n-a mai fost asa buna pana am schiat eu si rezultatul e cu atat mai bun. Avansul cu care am castigat pare urias, dar mai ales pe asa partie trebuie schiat fara greseala.”

„Imi place partia aceasta, asta e clar. Am fost foarte bun aici si anul trecut in super-combinata (n.t. – a castigat) si la fel si in slalomul urias de la Mondiale, asa ca mi se potriveste.”

„Sunt foarte fericit pentru aceasta victorie, mare atat pentru mine cat si pentru echipa. E importanta pentru noi deoarece ultimele doua saptamani au fost foarte grele. Suntem multumiti si fericiti. Astazi a fost o zi buna pentru Austria. Dupa etapele din America ne-am analizat evolutiile si am stiut ca de fapt muncim asa cum trebuie. Nu trebuie sa devenim nesiguri dupa cateva rezultate mai slabe. Ne-am concentrat mai departe asupra pregatirii noastre si astazi vedem roadele.”

Marcel Hirscher (AUT) – locul 2: „E un succes surprinzator pentru mine, mai ales cu asa un super-G incredibil. M-am simtit atat de bine pe toata durata lui. Cand am venit la Val d’Isere nu eram hotarat daca sa concurez sau nu. Slalomul n-a fost punctul meu forte azi, cand am trecut linia de sosire m-am cautat undeva pe la mijlocul clasamentului si cand colo eram in frunte (n.t. – Raich, Janka si Viletta nu coborasera inca). A fost incredibil. Totusi n-am crezut ca Benni o sa mi-o atat de mult inainte.”

„Cand aveam zece ani ma uitam la televizor la Benni. E un schior urias si era idolul meu acum zece ani. E nemaipomenit acum sa fiu in echipa nationala alaturi de el si sa impartim astazi podiumul.”

„Incet, incet ma apropii de prima victorie. Dupa asa o dezamagire ca in America, mi-a cazut acum o piatra de pe inima. Pe zapada din Europa ma simt mult mai bine si pot sa-mi arat tehnica pe partii.”

Romed Baumann (AUT) – locul 3, la egalitate cu Manfred Mölgg (ITA): „In super-G am riscat enorm si sus mi-a iesit. In partea inferioara am ales o linie prea directa. Si atunci te trezesti schiind peste toate denivelarile. De doua-trei ori am avut schiul exterioe un metru in aer si de aceea am crezut ca o sa am  o intarziere mai mare. Cred ca am aratat si un slalom stabil. Asta este ceea ce pot in momentul de fata. Am coborat fara greseli mari. De riscat inca nu simt ca ar fi nevoie. Cu un slalom solid si un super-G bun am prins podiumul. Fusesem multumit si cu prestatia din America (n.t. – locul 5), pe ea am cladit mai departe. Acum abia astept cursele urmatoare.”

Carlo Janka (SUI) – liderul Cupei Mondiale, abandon in mansa secunda: „Slalomul a fost prea dificil pentru mine. Atat partia, cat si asezarea portilor au fost dificile, iar eu nu sunt cel mai bun slalomist. Dupa super-urias am vazut o sumedenie din slalomistii buni si inaintea mea si dupa mine. O victorie azi ar fi fost oricum dificila, dar am incercat.”

Despre problemele la clapar din prima mansa: „M-am precipitat la start si am uitat ca am clapele claparile inca deschise. Cele doua de sus (n.t. – inchise) sunt de fapt mult mai importante decat cele de jos, dar cu siguranta n-a fost ideal.”