Ce-au zis baietii dupa slalomul urias

Massimiliano Blardone (ITA) – castigatorul slalomului urias din Alta Badia: „Aceasta victorie imi aduce o mare multumire sufleteasca. Sunt mandru ca mi-am depasit podiumul din Val d’Isere in conditii complet diferite si pe alt fel de zapada. Asta imi arata ca drumul pe care ma aflu este cel bun. Evident am atins un nou nivel.”

„E o mare realizare – am fost foarte concentrat pe cursa si pe obtinerea unui rezultat bun. Am inceput sezonul cu un loc 4 in Sölden, apoi am avut cateva momente negative in America. Asta m-a motivat sa contraatac, iar saptamana trecuta in Val d’Isere am facut o cursa buna si am scos un rezultat bun. Acum e un sentiment grozav sa fi castigat.”

„Cand am terminat cursa, multimea a tacut pentru o clipa. M-am uitat imprejur temandu-ma ca poate am ratat iar podiumul, dar apoi au inceput sa ovationeze si sa se bucure pentru mine. A fost un moment foarte palpitant. A fost munca grea sa castig aici de doua ori. Nu pot promite ca mai reusesc inca de doua ori, asa ca Tomba. Am asteptat mult victoria aceasta. O sa va spun mai multe data viitoare cand castig.”

Davide Simoncelli (ITA) – locul 2: „A fost o cursa foarte palpitanta pentru noi, italienii. Partia aceasta aceasta atat de bine preparata, traseul abrupt si sarjand sunt perfecte pentru stilul meu. Esti fericit sa ataci – iti da incredere suplimentara si momentum. E un loc grozav pentru noi.”

„Blardone a fost perfect astazi. Am fortat la fiecare poarta, dar nu am avut nici o sansa. Anul trecut slalomul urias nu a fost asa rapid pentru Italia. Dar in ultimele doua curse ne-am apropiat de varf. Rezultatele acestea sunt urmarea antrenamentelor bune din vara si din ultima perioada.”

„Locuiesc la doar doua ore de aici si e un loc special pentru noi. Atmosfera si sentimentele sunt asa deosebite pentru ca vin multe rude si multi prieteni sa ne vada. Nu vin ca sa te sustina cand cobori, ci ca sa te vada castigand. Asa ca este foarte palpitant si avem o responsabilitate fata de ei.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 4: „Aproape m-am oprit. Asta a costat mult timp, normal. Pana la urma am obtinut maximul care s-a mai putut dupa aceea. Rutina nu ajuta din pacate intotdeauna la astfel de erori. Pe aceasta partie trebuie sa risti mult, altfel nu poti avea pretentii la victorie. Si atunci poti gresi.”

„In mansa a doua am dat totul. Nu a fost nici asta perfecta, dar pe asa partie nu te poti astepta la asa ceva. Cred ca dupa greseala din prima mansa rezultatul de azi e bun. S-a vazut ca pot sa ma tin de primii. Asta e concluzia pozitiva pe care o  pot trage astazi. Si locul 4 nu este chiar asa de rau. Cei doi italieni au schiat puternic azi – si francezul a fost bun. Acum voi ataca in slalom. De obicei am fost rapid aici in slalom. Cred ca am din nou ceva sanse.”