Ce-au zis fetele dupa super-urias

Fränzi Aufdenblatten (SUI) – castigatoarea super-uriasului din Val d’Isere, fosta campioana mondiala de junioare, prima victorie de Cupa Mondiala: „Intotdeauna am visat si am crezut ca voi castiga in Cupa Mondiala. Sunt bucuroasa ca acum mi-am dovedit mie insami – si nu altora – ca pot intr-adevar. Daca n-ar fi fost aceasta credinta acolo, n-as fi putut investi atata in toti anii de cand schiez. Ar fi fost mai bine sa ma retrag. E clar ca mie mi-a luat mai mult timp sa ajung la prima victorie decat altor schioare. Poate ca am avut primele succese prea devreme si nu am mai muncit in anii urmatori cat ar fi trebuit. Abia de cativa ani mi-am dat seama ca ar trebui sa schimb ceva si sa trag mai mult de mine. Doar talentul te urca numai pana la un anumit nivel, nu si mai departe. Acum nu mai conteaza, pentru mine e bine si asa. Daca as lua-o de la capat, as urma acelasi drum.”

„Ce ma uimeste este ca nu mi s-a parut ca am schiat altfel decat de obicei. Dar e adevarat ca asta mai mult ma bucura, caci intotdeauna am stiut ca sunt suficient de rapida ca sa razbesc pana in fata. Am fost mai rapida in portiunea superioara decat in cea inferioara. Dar am gasit echilibrul potrivit intre riscul schiului pe o linie directa si precautie. Si sigur ca s-au potrivit de minune si vremea, schiurile si numarul de start. E pur si simplu un vis. Rezultatul de astazi imi da sperante si pentru Jocurile Olimpice.”

Nadia Styger (SUI)
– locul 2: I-am spus adeseori lui Fränzi ca daca trebuie sa termin doar pe doi, atunci macar sa termin in spatele ei. Suntem aproape ca un cuplu casatorit (razand). Fränzi este jumatatea mea si probabil e singura persoana careia nu-i port ranchiuna daca ma invinge. Acum aceasta constelatie de vis s-a transformat in realitate. 20 de cembrie 2009 ne va ramane mie si lui Fränzi pentru totdeauna in amintire.”

„Am simtit ca am facut o cursa buna. La final am fost exrem de usurata cand am realizat ce avans am scos. Nici nu imi mai amintesc de cand nu m-am mai putut bucura la finis. Sezonul trecut sigur nu. Acum am ptimit un cadou de Craciun timpuriu.”

Lindsey Vonn (SUI) – locul 3, lidera Cupei Mondiale: „Am fost putin dezamagita de cursa mea. Nu am schiat asa bine in pasajul superior. Am intarziat la o poarta si apoi am pierdut ritmul pentru tot restul pasajului din cauza ca portile urmatoare au venit tot prea repede. Nu am fost asa agresiva cum ar fi trebuit, dar am recuperat pe final si adunand toate sunt multumita de ziua de azi. E un rezultat solid si un bun mod de a incheia un weekend bun.”

„Mai sunt putin dezamagita si din cauza anularii coborarii de ieri, dar se intampla sa mai fie si vreme rea si trebuie sa ramai pozitiv. Traseul de azi a avut capcane. Drept pentru cateva porti, apoi foarte sinuos. Foarte dificil de intrat in ritm. Dar trebuie sa treci peste astfel de conditii. Cred ca am facut o treaba buna astazi, dar categoric as fi putut-o face si mai buna. Ma voi uita la video ca sa vad unde pot progresa pentru cursele urmatoare.”

Maria Riesch (GER) – locul 21, a doua in clasamentul general: „A fost o cursa pe care o pot uita. A doua incercare a fost ratata chiar de la inceput. Dupa ce am fost oprita prima data, am mers cu grija nu cumva sa-mi julesc schiurile pe vreo piatra. Si cand colo le-am zgariat in elicopter. Stiu ca ar trebui sa ma descurc si in astfel de situatii, dar pentru mine asta a fost prima data cand s-a intamplat asa ceva.”