Ce-au zis baietii dupa slalom

Reinfried Herbst (AUT) – castigatorul slalomului din Alta Badia, liderul disciplinei: „Victoria aceasta e un vis – Mos Craciun a venit mai devreme. A fost dificil sa-mi pastrez forma in timpul lungii pauze a slalomului – au fost totusi cinci, sase saptamani – dar m-am antrenat bine saptamana trecuta si am schiat si in Cupa Europei. Cursa de astazi a fost de lupta adevarata, nimeni nu s-a simtit chiar bine pe partie. In timpul cursei a fost greu de estimat daca mergi bine sau nu. Tempo-ul a fost scazut, totul a durat mult, n-a fost cursiv. Pariez ca fara tabela cu timpii de la sosire nici un schior n-ar fi putut sa spuna al catelea a iesit.”

„Am auzit oftatul publicului la start si m-am gandit ca Benni n-a mers prea bine. Dar acolo sus sunt atat de adancit in pregatirea de cursa incat nu a trebuit sa ma concentrez doar asupra mea. Tactic am schiat foarte inteligent. Am stiut ca atuurile mele sunt in partea superioara si de aceea acolo mi-am luat avantul rapid. Apoi am schiat cu un amestec potrivit de precautie si risc. Asta nu inseamna ca as mai fi avut rezerve. Dar insumand totul am fost rapid si asta e important.”

„E perfect. Anul trecut n-am inceput asa bine. Am fost in forma, dar n-am scos rezultate. Inainte de inceperea sezonului am visat doar la asa un start. Am vrut sa-mi gasesc ritmul chiar de la prima cursa si sa aduc in curse rezultatele bune din antrenamente. Nu stiu cum am reusit, nu am nici o explicatie. Dar cand castigi asa cum am castigat eu astazi, la o diferenta de numai opt sutimi, e sigur si ceva sansa la mijloc.”

„Am avut dureri pentru ca m-am antrenat prea tare. De fapt a trebuit sa reduc ritmul pana la trei manse zilnic. Trebuie sa fiu mai concentrat si mai agresiv cand schiez, dar sa nu mai schiez la fel de mult cum obisnuiam. Astazi insa n-am avut dureri deloc si e o senzatie placuta.”

Silvan Zurbriggen (SUI) – locul 2: „In ultimele saptamani am avut de tras multe. Nu a fost o perioada usoara pentru mine. Locul 17 din slalomul urias de aici mi-a aratat ca as putea scoate ceva din pista si in slalom. Am putut ataca de la prima poarta. Antrenamentul precedent din Alta Badia mi-a dat siguranta si incredere in mine. Pentru el am renuntat la coborarea din Val Gardena. Daca te antrenezi trei zile la rand, iar apoi mai si cobori intr-o cursa iti devin picioarele lente. Nu mi-a fost usor sa renunt la coborare. Dar privind in urma imi dau seama ca am luat decizia corecta.”

„Kostelic tinde uneori sa exagereze cu traseul. E nevoie sa fii foarte atent la inspectie. A asezat portile foarte inteligent, cu un parcurs bun. De obicei incearca sa le aseze in asa fel incat sa fie nevoie si de cap pentru a le trece. Anumite pasaje necesita o atentie deosebita si nu pot fi schiate pur si simplu fara grija. In mansa a doua aproape am iesit de pe traseu si m-am gandit: gata, de-acum s-a terminat. Am incercat sa raman concentrat, mi-am regasit ritmul si siguranta si am livrat din nou un finis puternic. Eroarea m-a costat locul 1. Dar ar fi gresit sa plang dupa victoria pierduta. Predomina bucuria si usurarea. Acum iau moralul ridicat cu mine in urmatoarele curse.”

„Sfatuit de antrenorul Mauro Pini am pregatit in acest sezon in principal slalomul urias. Cam 80-90%. In slalom au ramas doar restul procentelor la antrenamente.”

Manfred Pranger (AUT) – locul 3, dupa ce fusese cel mai rapid in prima mansa: „Sunt mai mult decat fericit si bucuros sa ma aflu din nou pe podium. Am tinut neaparat sa scot un rezultat bun, caci e asta conteaza intotdeauna. Sus m-am simtit foarte bine si am atacat. Apoi am avut greseala. A fost o mansa dificila (a doua). Ca am reusit cu toate acestea sa termin al treilea e brutal de frumos. Am vrut sa apas pedala pana la fund si in mansa secunda, dar mi-a scapat schiul de doua-trei ori. Am crezut chiar ca voi cadea mai jos in clasament.”

„Am avut si alte probleme. Din cauza ligamentelor operate am partea stanga a corpului instabila. Nu am voie sa fac mai mult de doua manse pe zi si trebuie sa am grija sa raman fit pentru cursa. Nu am schiat hotarat la victorie.

„Cele doua manse au fost diferite tactic. Mi-a placut traseul primeia. A doua a avut viraje lente si lenese si nu a fost ce apreciez eu. Nu vreau sa ma plang sau sa acuz conditiile sau traseul pentru erorile pe care le-am facut. Am dat tot ce am putut si sunt foarte fericit.

Benjamin Raich (AUT) – abandon in mansa secunda dupa locul 3 in prima, liderul Cupei Mondiale: „Dupa prima mansa am simtit un junghi in spate. Startul in cea de-a doua a stat apoi sub semnul intrebarii. Pana la urma a fost ceva bine. Insa in cele doua ace de par nu mi-am mai putut stabiliza pozitia – m-a impins iar inainte. Durerile la spate le am de fapt de la slalomul urias din Beaver Creek. Dupa aceea le-am stapanit cum am putut. Dar n-a fost niciodata prea mult timp pentru refacere. Dupa un weekend raman tot timpul numai o zi, doua libere, imi prinde bine acum pauza de Craciun. O sa incerc sa redevin fit. Voi lasa deoparte si coborarea din Bormio.”