Ce-au zis baietii dupa coborare

Andrej Jerman (SLO) – castigatorul coborarii din Bormio: „Imi place partia aceasta si mi-a placut intotdeauna in Bormio. In ultimii ani am tot fost al patrulea, al cincilea si e una din cele mai dificile coborari din lume, o pista pentru luptatori. Cand te descurci bine aici, esti in stare sa excelezi si pe alte partii pretentioase, cum sunt Wengen, sau Kitzbühel. Ele sunt telul meu.”

„Sa castigi o data in Cupa Mondiala e grozav, dar sa castigi inca o data este coplesitor. Sunt multumit cu adevarat ca am putut confirma ca succesul din Garmisch-Partenkirchen nu a fost o intamplare. Am avut ceva emotii azi dimineata, dupa ce in antrenamente am mers atat de bine si am fost asa rapid, insa cu cursa adevarata abia urmand sa vina.”

„Sunt fericit ca suporterii au venit astazi sa ma vada, e minunat sa pot trai un astfel de moment impreuna cu ei. Sunt mandru si de ei, si de mine. Cred ca am reusit o performanta uluitoare astazi, mai ales daca ne gandim ca m-am accidentat la picior acum doua saptamani, dupa ce am calcat o poarta in Val Gardena. Din fericire am primit un tratament eficient acasa in ultimele zile, lucru ce mi-a permis sa concurez aici saptamana aceasta.”

„Mi s-a parut ca merg bine din timpul coborarii si a fost intr-adevar o cursa perfecta. Uneori ti se pare ca mergi bine, dar cand ajungi jos vezi ca esti in spate. Asta este o usurare imensa, caci am avut un sezon dificil. Victoria este o rasplata uriasa pentru mine. Am fost avantajat ca am inceput mai devreme, traseul a fost perfect si am alunecat la vale exact asa cum mi-am dorit. E o partie dura, foarte accidentata si epuizanta fizic. E un mod superb de a-mi recapata intreaga incredere.”

Didier Defago (SUI) – locul 2: „In sfarsit am aratat si in cursa acelasi lucru ca si in antrenamente. Iarna aceasta am suferit putin la capitolul constanta. Poate si din cauza degetului fracturat inainte de inceperea sezonului, accidentare ce m-a obligat sa fac pauza cinci saptamani. Asa am pierdut partial si testarea materialului potrivit.”

„Partia a devenit cu fiecare concurent tot mai accidentata. Cred ca am scos tot ce se mai putea scoate din ea.”

„Decizia descalificarii lui Scheiber e dura, dar regulile sunt facute pentru a fi respectate de echipe si de schiori. Cineva ar fi trebuit sa-i verifice claparii cu mai mare atentie, imi pare rau pentru el, bineinteles, dar pe de alta parte Mario stie acum ca poate fi foarte rapid in coborare. Va contraataca in curand, asa cum am facut si eu dupa ce am patit acelasi lucru acum patru ani in Val d’Isere.”

Michael Walchhofer (AUT) – locul 3: „Sunt multumit de cursa, chiar daca pe ici pe colo as fi putut lua unele curbe mai bine. Am fost constant in aceasta iarna, dar evident ca am tintit victoria aici. Aparent deocamdata sunt doar un schior de locurile 3-5. Probabil voi merge din ce in ce mai bine si sper ca in 2010 sa fie vorba de locurile unu si doi. Acesta este cel de-al saselea podium al meu aici si sunt mandru de el, dar voi lupta si mai aprig in urmatoarele curse de coborare. Simt ca pot face mai mult in Wengen, Kitzbühel si Whistler Creekside.”

„Ma plec in fata performantei lui Jerman. A mers senztional inca din antrenamente si a reusit sa pastreze nivelul si in cursa. Astazi a fost de nebatut. Nu vreau sa speculez in legatura cu vizibilitatea. In comparatie cu Val Gardena, conditiile de astazi au fost relativ egale.”

Mario Scheiber (AUT) – descalificat din cauza inaltimii prea mari a talpilor claparilor, dupa ce terminase pe 2: „M-am dus la controlul claparilor, asa cum am facut-o si in Val Gardena. Acolo a fost totul bine, dar astazi cica e claparul cu doi milimetri prea inalt. Am reusit totul perfect in cursa si am fost cu doua secunde mai rapid decat in antrenament. Dar totul e de cacao astazi. Din pacate pierd puncte importante.”