Ce-au zis baietii dupa combinata

Bode Miller (USA) – castigatorul super-combinatei din Wengen: „Sunt uimit ca am ajuns la finis in slalom, dar si fericit. A fost greu, am incercat alte setari la echipament si poate din cauza asta am fost putin mai prudent decat de obicei. Dar n-as fi putut schia nici macar o secunda mai rapid decat am schiat azi. Am fost putin nervos schiind asa aproape de porti, mai ales ca Janka a schiat asa de bine si nu am avut minute la dispozitie pe care sa le pot pierde. Slalomul a fost ultima piesa din puzzle-ul cladirii formei mele. Acum nu mai ramane decat sa raman sanatos si sa am echipamentul potrivit, de la clapari pana la schiuri. Apoi nu mai sta nimic in calea unor noi succese.”

„Din punct de vedere al schiului aratat, slalomul meu n-a fost cel mai bun, dar e super ca l-am dus iar pana la capat si am recapatat gustul victoriei. Dar in coborare am schiat agresiv. Am stiut ca in ianuarie voi avea din nou forma optima.”

„Simt ca acum am pregatirea necesara pentru a fi pe podium sau a castiga in toate disciplinele. A trecut mult timp de cand nu m-am mai simtit asa. Mai pe la inceputul sezonului, as fi putut castiga, dar ar fi fost nevoie sa se intample simultan mai multe lucruri: sa am conditii mai bune decat ceilalti, sau ceilalti baieti sa aiba probleme in cursele lor. Dar acum simt ca ceilalti pot schia cat de bine pot; daca eu schiez bine tot ii bat.”

La intrebarea „Trei victorii, opt podiumuri – s-ar putea spune o poveste de dragoste?” a raspuns: „Mai degraba contrariul, Nu cred ca exista schior care sa nu urasca putin Wengen-ul: rareori in hotel, drumuri lungi, asteptarea continua, la lift, in lift – un stres continuu. Dar asta este parte a farmecului Wengen-ului.”

„A fost o zi grozava pentru mine si pentru ce am obtinut cu echipamentul. Dimineata m-am hotarat sa schimb claparii si setarile restului echipamentului. Apoi, deoarece in coborare am mers asa bine, am pastrat claparii si pentru slalom.” (Conform zvonurilor, un clapar e marimea 42, celalalt 43.)

„A fost un sezon frustrant pentru ca nu am avut constanta in conditii si la inceput am fost foarte in urma dupa ce n-am testat deloc materialul in timpul verii. Nici macar nu am schiat pana in septembrie, asa ca am improvizat mult si am incercat sa ne adaptam in toate cele patru discipline, iar astazi a fost prima zi in care am avut un material de coborare cu care am simtit ca as putea castiga.”

Carlo Janka (SUI) – locul 2: „Bucuria e mare. Am vazut deja dupa coborare ca va fi greu sa ajung in fata. Sa recuperez sapte zecimi in slalom in fata lui Bode nu-i o sarcina usoara pentru mine. Am incercat macar sa reduc putin din intarziere.”

Silvan Zurbriggen (SUI) – locul 3: „Presiunea evolutiei in fata propriului public a fost astazi incredibil de mare. Sus n-am schiat asa bine. M-am gandit ca o sa fie strans pentru ca Benni a schiat un slalom grozav. Dar multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa-l depasesc. Acum sunt pentru a treia oara al treilea in Wengen.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 4, liderul clasamentului general, cel mai bun timp al mansei de slalom: „Cred ca am reusit o mansa de slalom buna. Am atacat si am facut putine greseli, asa ca sunt multumit, desi Silvan a fost mai rapid pe jumatatea finala. Coborarea n-a fost nici ea prea rea, am avut cateva probleme cu linia pe care n-am tinut-o asa cum planuisem, dar altfel a fost acceptabila.”

Publicitate