Ce-au zis baietii dupa slalom

Ivica Kostelic (CRO) – castigatorul slalomului din Wengen: „Dupa coborarea de ieri nu a fost usor. Am simtit oboseala in picioare. Conditiile de astazi mi s-au potrivit – cu zapada asta primavarateca. Prima mansa a avut un curs foarte interesant. Nu m-as fi gandit ca sunt chiar asa rapid.”

„Discutia despre descalificare de dupa prima mansa a fost din punctul meu de vedere o provocare. Nu sunt un incepator ca sa sar peste ultima poarta.”

„Nu m-am asteptat sa revin in top atat de repede dupa accidentare. Genunchiul mai e umflat, dar nu mai doare deloc.”

Reinfrid Herbst (AUT) – locul 3, liderul disciplinei: „A fost o cursa dificila, dar am stiut ca va fi asa. Am tot iesit cam departe de porti, dar de fiecare data am salvat bine. Jos am schiat bine. In conditii din acestea, cu zapada moale, stilul meu, cu accelerare pe schiul interior, e foarte periculos. Am fost tot timpul la limita. Asa ca a trebuit sa ma concentrez pe ce e important in astfel de conditii. Le-am stapanit cu bine si sunt foarte multumit de locul 3.”

„Sper ca in Kitzbühel si Schladming sa fie multa gheata. Ma bucur ca mai pot purta tricoul rosu si in Kitzbühel, cu Kitz-ul am niste socoteli de reglat.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 4: „Jos am pierdut extrem de mult timp. Si pentru ca ar fi fost loc de un rezultat mai bun, sunt putin dezamagit. Poate ca involuntar am dozat prea mult. Privind spre Jocurile Olimpice si spre Cupa Mondiala, trebuie sa ajung sa fac maximul de puncte. Locul 4 e mai bun decat nimic, dar si mai mult mi-ar fi placut sa fiu primul.”

Despre controversa cu descalificarea: „Am trecut prin mijloc. Nu stiu sa fi facut vreo greseala pentru ca n-am facut nici una. Dupa ce ati ras-studiat imaginile ati ajuns la aceeasi concluzie. Daca ma intrebati pe mine, puteam sa va spun asta de la bun inceput.”

Silvan Zurbriggen (SUI) – locul 6, cel mai bun reprezentant al gazdelor: „Nu m-am simtit apasat de faptul ca sunt singurul elvetian calificat pentru mansa finala si am aratat o cursa buna. In mansa a doua n-am schiat asa bine sus, dar apoi mi-am regasit ritmul. A contat si ca ieri am facut pauza si n-am mai avut picioarele grele de la coborare ca in anii precedenti.”

„Stiu ca in slalom pot sa tin pasul cu elita. Nu stiu daca acum vedeti cel mai bun Silvan Zurbriggen, dar in alti ani n-am atins niciodata constanta de acum. Acum am atins-o doar pentru ca in ultima vreme n-am mai avut grija accidentarilor si am putut sa ma antrenez cum trebuie.”

Despre Kitzbühel, unde are de aparat titlul in combinata: „Am amintiri frumoase de acolo si in momentul de fata sunt increzator in propriile forte. Voi ataca din nou fara rezerve.”