Ridica Edit Cortina?

Pornise hotarata cu antrenamentele Edit sezonul acesta. Are obiective mari si fara schiat nu le poate atinge. Dar cand a venit momentul sa intre in curse, ghinion. Insuficienta zapada. A stat Edit a noastra in Innerkrems, antrenandu-se pe zapada mai mult moale decat tare, verificand ultimele anunturi de la fiecare concurs trecut in calendarul ei si vazand cum la fiecare dintre ele apare un canceled pe site-ul federatiei.

Abia inainte de Craciun a prins doua super-uriase, dupa Anul Nou a mai intrat in doua uriase, desi nu-i chiar disciplina ei favorita si gata, a venit Haus im Ennstal, nu putea sa mai amane startul in Cupa Mondiala, intarziat si asa de lipsa de concursuri in picioare.

Un pic de nervozitate inainte de cursa, un numar mare de start (deh, concursurile la care nu s-a mai prezentat la finalul sezonului trecut – cu largul concurs al federatiei romane de specialitate – au cantarit greu si coeficientul ei FIS a crescut intre timp serios, mare fiind rau) s-au oglindit in rezultat. Locul 47 in prima coborare. A doua zi a fost ceva mai bine. 39. Iar in a treia zi, un super-urias de data asta, a venit si increderea. S-a oprit din pacate imediat dupa linia primelor 30, cele rasplatite cu puncte.

Saptamana trecuta s-a inscris in etape de Cupa Europei. Un super-urias, o super-combinata, doua coborari si a terminat in puncte in toate 4, insa puncte putine, atatea cate se dau pentru locuri mai jos de 15 (15, 29, 22, 28 au fost clasarile ei). Rezultate sigur sub asteptari daca le comparam cu cea mai buna clasare in Cupa Europei, de acum 2 ani, cand a scos doua locuri 4!

Nu-i bai. Si-a mai micsorat putintel coeficientul, a mai saltat cateva pozitii in clasamente si va avea numere de start o idee mai bune. De ieri este iar prinsa in Cupa Mondiala, in Cortina. Deocamdata cu antrenamentele oficiale, care sunt promitatoare. Daca ieri, cu numarul 45 de concurs a terminat doar a 44-a (prima a fost Julia Mancuso), azi a facut poate cea mai mai buna coborare din acest sezon si a terminat a 32-a. Si in vreme ce cel mai bun timp a fost scurtat doar cu o secunda de catre Lindsey Vonn (mult mai rapida decat orice alta adversara), timpul lui Edit a fost mai bun cu doua secunde, lasandu-ne sa speram ca poate sa-si depaseasca cea mai buna performanta in Cupa Mondiala (locul 30 in St. Moritz, sezonul trecut).

Asa ca, incepand de maine, strangem pumnii pentru Edit. Mai intai in super-G – la start cu numarul 53, apoi sambata in coborare. La ea pe site zice ca si duminica in slalom urias, dar acolo nu are sanse reale la un rezultat bun.

Bafta Edit!

Anunțuri

O părere la “Ridica Edit Cortina?

Comentariile nu sunt permise.