Ce-au zis baietii dupa primul slalom urias

Ted Ligety (USA) – castigatorul slalomului urias din Kranska Gora pentru al treilea an consecutiv: „In prima mansa am schiat foarte bine sus. M-am bucurat ca sunt pe doi, cu o sutime intarziere. Am stiut ca am o sansa. E mult mai bine decat sa fii primul cu o sutime avans. Am stiut ca trebuie sa fortez ca sa-l bat pe Hirscher si ca nu va fi usor, iar Aksel e asa un adversar fantastic ca a trebuit sa fortez. Am schiat fara retineri. E nevoie sa risti ca sa castigi.”

„E o partie grozava pentru urias, cu un relief incredibil. E super tehnica si panta se modifica tot timpul, dar in acelasi timp curge bine. Daca virezi putin inainte ca terenul s-o ceara, poti fi extrem de rapid si ceilalti pot gresi cu usurinta, asa ca din punctul asta de vedere am fost norocos. In plus, cursa e intotdeauna spre sfarsitul sezonului, atunci cand simt ca schiez cel mai bine. Imi place sa schiez aici si ma simt binecuvantat sa pot concura pe asa o partie. S-a nimerit bine inainte de Jocurile Olimpice. Imi da multa incredere. Desi as prefera ca Jocurile sa fie aici, in Kranska Gora.”

„Mai sunt cateva curse si multe se pot intampla in clasament. Azi am facut o rocada mare, dar inca e o cursa deschisa. E bine sa ai un avans, insa cu Benni si cu Blardone nu e un titlu rezolvat pentru mine.”

„Poate ca schiorii americani au rezultate mai bune la Jocuri decat in rest. In America se focuseaza mai mult pe Jocuri decat pe Cupa Mondiala. Poate ca presiunea si atentia suplimentare ne face sa ne autodepasim.”

Marcel Hirscher (AUT) – locul 2: „E total cool. Am pus singur presiune asupra mea dupa ce in Adelboden am fost al doilea si mansa a doua a fost anulata. Ca astazi mi-a mers asa super e minunat. A fost dificil sa fac fata atator adversari valorosi, dar in mansa a doua chiar m-am simtit bine. De aceea sunt multumit de cursa.”

„Italienii au ales traseul si am vazut inca de la inspectia ca va fi dificil de parcurs rapid. Am vazut ca Michael Gufler, italianul, a fost foarte rapid si a avut o cursa excelenta. A fost greu sa ma concentrez vazand ca toti ceilalti au avut probleme. Am decis sa risc totul si asa a fost minunat. Kranska Gora e un loc foarte special pentru mine.”

„In Vancouver lucrurile vor sta un pic diferit. La Jocurile Olimpice oricum nu conteaza cine sunt favoritii, pe deasupra partia din Whistler e mult mai plata decat aici, la asta mai am de lucrat.”

Kjetil Jansrud (NOR) – locul 3: „Cum nu am stat de prea multe ori pe podium, ma simt minunat acum. Da, a fost aceeasi cursa ca anul trecut, dar nu pe aceeasi partie. A trecut ceva mai mult de un an de la ultimul podium si incepusem sa fiu putin deprimat. Imi doream deja de ceva vreme sa termin iar intre primii trei, asa ca e minunat sa revin.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 11, liderul Cupei Mondiale: „Ted e un schior foarte bun, altfel n-ar putea cobori aici. Eu nu am putut astazi mai mult. Nu exista un secret aici – trebuie sa simti partia, eu n-am reusit si asa se explica de ce am ramas in urma. Greseala din prima mansa a fost intr-un loc nefericit pentru ca de acolo mai departe era panta mica. In mansa a doua n-am inceput rau, dar apoi la o trecere am derapat pe schiul de la interior. A fost pacat, nu cred ca am mers asa rau pana acolo. Din orice rezultat e bine sa extragi partea pozitiva. Maine voi incerca sa scap de tot ce nu a mers azi.”