Ce-au zis fetele dupa coborare

Maria Riesch (GER) – castigatoare a coborarii din St. Moritz, victorie ce a intrerupt seria victorii consecutive a lui Lindsey Vonn: „Victoria aceasta imi aduce o usurare uriasa, caci e placut sa mai si castigi din cand in cand. In plus dovedeste si ca Lindsey nu e invincibila. Ce parea irealizabil acum cateva zile s-a implinit astazi. Dupa abandonul de ieri in super-G, victoria de azi imi da o satisfactie incredibila si imi intareste increderea pentru Jocuri. Este o intarire mentala. Sunt foarte multumita de sezonul meu in coborare, iar acum doresc sa castig in Vancouver cel putin o medalie, visul meu este un aur.”

„Este un succes minunat pentru mine, l-am asteptat de multa vreme. Stiam ca am potentialul ca sa castig din nou o coborare, dar fie Lindsey a fost de neajuns, fie am facut cate o greseala mica intr-un portiune cruciala a cursei. Am fost foarte suparata pe mine ieri dupa problema din super-urias. Cu toate asta am fost in stare sa-mi recastig hotararea si concentrarea si sa contraatac cu multa energie astazi. Cred ca cel mai important lucru a fost ca nu m-am mai gandit la ce s-a intamplat ieri. N-a fost usor caci am fost foarte suparata.”

„Lindsey m-a felicitat cu sportivitate cand asteptam in spotul liderei, de obicei se intampla invers. Oricum are un sezon grozav. N-a fost multumita de cursa ei dupa eroarea pe care a facut-o pe pasajul acela abrupt. Dar si eu am fost suparata ieri, asa e in sport.”

„Imi place partia aceasta foarte mult, de multe ori m-am descurcat bine aici. Am terminat prima data pe podium in coborare in decembrie 2003, iar acum doi ani am fost din nou a treia. E o coborare buna daca iti place sa ataci si sa risti. Am mers la limita si mi-a reusit binisor. Am avut niste probleme in virajul acela spre dreapta din abrupt care le-a scuturat pe multe fete, dar am putut ramane pe o linie inalta ca sa-mi conserv viteza pentru portiunea finala.”

„E entuziasmant sa imi agat victoria asta la centura o saptamana inainte de inceperea Jocurilor Olimpice. Acum stiu sigur ca pot castiga o medalie in oricare disciplina. Imi ridica moralul. Cursele cu medalii au reguli proprii, asa ca pentru a fi favorita trebuie sa fii deplin convinsa ca ai o sansa sa excelezi. Sunt fericita ca merg la Vancouver cu atat mai mult cu cat in 2006 la Torina n-am putut participa din cauza unei accidentari la genunchi.”

„Victoria aceasta imi permite sa ma apropii de Lindsey in clasamentul general al Cupei Mondiale, sper ca va fi o batalie stransa pana la finalele din Garmisch-Partenkirchen. Nu am castigat decat doua curse, dar am facut multe puncte in toate disciplinele si asta arata cat de consistent am schiat de la inceputul sezonului. Si asta e important pentru moralul meu. Acum lucrurile arata bine pentru mine, sunt foarte fericita si increzatoare.”

„Am schiat cu schiurile pe care le-am stricat saptamana trecuta in antrenament in Cortina, cand am trecut peste o piatra. Canturile au fost complet distruse, dar Stefan (n.t. – Böhler, cel responsabil cu service-ul) a facut minuni cu ele. Am incredere deplinca in el, a dovedit de multe ori ca are maini de aur. Nu stiu cu ce voi schia in Whistler. Cu acestea, altele noi sau poate cele pe care le-am testat acum doi ani in Cupa Mondiala pe partia olimpica. Ma voi hotari in Canada.”

Fabienne Suter (SUI) – locul 3: „In primul moment mi-am considerat cursa mediocra. Dar am avut si noroc ca a fost suficienta (n.t. – a intrecut-o pe Anja Pärson cu o singura sutime).”

Lindsey Vonn (USA) – locul 5, lidera a Cupei Mondiale, prima clasare sub prima pozitie dupa sase coborari consecutive castigate: „Sunt putin dezamagita de rezultat. Am avut ghinion. Am stiut de la antrenori si de la Thomas (sotul ei) ca este o groapa acolo. Dar pe traseu lumina a fost asa difuza incat n-am putut sa vad nimic. Schiul meu a intrat exact in locul nepotrivit, la timpul nepotrivit. Am noroc ca terminat cursa.
Abia am prins urmatoarea poarta. Sunt dezamagita nu pentru ca s-a intrerupt seria de victorii, ci pentru ca am ratat podiumul. Nu am crezut niciodata ca as fi perfecta si ca as putea castiga la nesfarsit. Sunt doar un om si eu.”

„Ma bucur ca a castigat Maria. E poate mai bine ca nu am castigat eu ultima coborare inainte de Jocurile Olimpice, altfel ar fi fost presiunea prea mare. Poate acum pot zbura la Vancouver relaxata.”