Definitia binelui (articol despre Edit Miklos)

Esti bine?

E o intrebare la care spunem nu si daca ne curge putin nasul sau ne-a intrat o musculita in ochi si nu reusim s-o scoatem. Ba chiar si daca ne-au batut pantofii noi si tresarim cu grimase de durere de cate ori se freaca soseta de zona aceea rosie si sensibila de deasupra calcaiului.

Edit a cazut aseara. Partia a fost de fapt una care o favoriza: brutal de grea. Edit compenseaza lipsa de experienta si tehnica printr-un curaj nebun. Era a 13-a in clipa in care intr-un pasaj umbrit si cu vizibilitate proasta a incercat sa vireze. Schiul drept a inceput sa-i bata si piciorul i s-a indoit spre interior. La socul suportat e posibil ca aici sa fi aparut prima solicitare prea mare in ligamente. Cu unghiul acela in piciorul de sprijin redresarea a fost imposibila. A intrat intr-un spagat mare cu schiurile in paralel, apoi a fost propulsata cu capul inaite, s-a aparat bine cu mainile, a facut o tumba, un schi i-a sarit, celalalt a fortat genunchiul rotindu-l cam mult la revenirea picioarelor pe pamant si intr-un final a ajuns ametita in plasele de protectie. A fost singura coboratoare ce a trebuit transportata la spital cu elicopterul, desi au cazut multe.

Esti bine, Edit?

Sunt bine, mersi. Am ligamentul lateral intins si putin rupt. Dar nu trebuie operatie.

Aici la diferenta din definitia binelui am putea adasta poate pentru a incepe sa-i intelegem putin pe acesti oameni atat de diferiti. Duri si sensibili in acelasi timp si arzand la o flacara necunoscuta noua, muritorilor de rand.

Publicitate

6 păreri la “Definitia binelui (articol despre Edit Miklos)

 1. Am asteptat cu multa nerabdare proba de coborare. Imi pare tare rau pentru Edit. Aici nu au dat coborarea ei (cel putin pe NBC) si vazand celelalte cazaturi ma lua cu groaza la ce s-a intamplat cu Edit. Stiam doar ca a fost luata cu elicopterul. Ma bucur ca nu-i nimic grav.
  Capul sus Edit, ai incercat si asta e important. Esti o mare luptatoare si vei ajunge sus.

  Multa sanatate!

 2. Aparent doar ORF-ul a aratat-o pe Edit live. Nu inteleg cum se pot uita parintii schiorilor la ei, ca eu mor de frica de fiecare data cand o vad pe Edit. Si ce bine mergea! Acum trebuie sa gasim solutii de finantare pentru sezonul viitor ca sa-l poata incepe mai devreme.

  Daca se mai strang aici urari pentru ea, ii trimit linkul ca sa le citeasca si sa se faca bine mai repede. 🙂

 3. am urmarit ieri seara coborirea fetelor si cind am vazut cazatura Anjei Paerson , o schioare valoroasa si experimentata, m-am gindit cu teama la Edith. din pacate , doua lucruri rele s-au intimplat: transmisia live, atit pe Eurosport cit si pe TVR2 , s-a mutat la alte sporturi iar Edith s-a accidentat. nu atit de grav pe cit se putea intimpla dar suficient cit sa rateze tot sezonul. pacat!

 4. Pin

  Stii ca asta ne spuneam ieri seara cand ne uitam la coborarea fetelor, ca nu am suporta sa ne vedem copila riscandu-si viata in asemenea competitii. Daca va fi sa se intample eu unul nu o sa ma pot uita…
  Sansele sunt insa mici pentru ca ii e frica de zapada… 😀

 5. „ligamentul lateral intins si putin rupt”

  stiu ca se putea si mai rau, mult mai rau. dar pana la a spune ca „e bine”, mai e cale luuuuuunga. foaaaaaaarte luuuuungaaaaa. stiu bine ce spun.

  asa ca, recuperare grabnica, Edit. si nu te urca pe schiuri pana nu esti 100% apta. 95% nu e suficient…

Comentariile nu sunt permise.