Ce-au zis slalomistii in Whistler

Giuliano Razzoli (ITA) – aur: „E incredibil. Am castigat Jocurile Olimpice si e incredibil. A fost visul meu de multa vreme. Dupa prima mansa a fost dificil deoarece fusesem rapid, dar am stiut ca pot castiga si am facut-o. Sunt constient ca asteptarile erau foarte ridicate acasa. A fost multa presiune, am incercat sa nu ma gandesc la asta. Am incercat sa-mi vad de treaba mea, sa schiez cat pot de bine. Am stiut ca medalia aceasta e importanta pentru tara mea si pentru echipa.”

Ivica Kostelic (CRO) – argint: „Pana la urma a fost aproape destul pentru victorie. Cum am trecut prin multe spitale, am vazut multe lucruri. Poate ca o sa sune ciudat pentru dvs., dar nu-mi pasa ce culoare are medalia cat timp sunt sanatos. Fiecare om va sfarsi pana la urma intr-un spital sau va petrece timp acolo. Abia atunci veti realiza ca argintul e bun. Chiar daca nu castigi aurul pentru doar 16 sutimi, tot esti fericit.”

Andre Myhrer (SWE) – bronz: „Dupa prima mansa n-am mai crezut cu adevarat intr-o medalie. Dar cu o super-cursa a fost totusi posibil. Sunt foarte bucuros. Nu stiu exact cum am reusit. Au fost multe urme pe traseu, am vrut sa schiez pe ele. Nu exista asa multe posibilitati sa castigi o medalie olimpica – aceasta depaseste orice altceva din cariera mea.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 4: „E amar, am dat totul, am fost in forma, dar din pacate nu a fost sa fie. Trebuie sa accept asta, desi e foarte dificil, caci a fost un rezultat foarte strans. Sutimile pentre care am pierdut aici, le voi primi candva inapoi si atunci eu voi fi cel care zambeste. Despre greseli nu e nevoie sa vorbim, cand le faci, pierzi timp si trebuie sa accepti si astfel de clasari. Mie mi se potriveste de fapt zapada de aici, si oricum trebuie sa fii rapid in conditiile de la fata locului. Din pacate noi nu am reusit asta. Nu a lipsit mult astazi, dar putinul acela a fost suficient. E amar pentru intreaga echipa. Am fost foarte motivat aici, dar nu a fost sa fie.”

„Sigur ca este extrem de dezamagitor pentru intreaga echipa, dar trebuie sa ne descurcam si asa. A fost si ghinion, totul se compenseaza insa in viata. In ultimii ani am obtinut tot timpul rezultate bune si am avut si noroc, altfel nu poti castiga. Acum am fost de partea fara noroc. De antrenat ne-am antrenat foarte bine si am fost pregatiti, deci nu aceasta e problema. Am fost aproape. Eu am fost al patrulea astazi, in slalom urias am avut un loc patru si la fel in coborare. Tot timpul aproape. Echipa Austriei castiga in mod normal tot timpul o medalie, dar anul acesta a fost imposibil s-o facem. E dificil, dar trebuie sa acceptam.”

Marcel Hirscher (AUT) – locul 5: „A fost ciudat, n-am stiut daca sunt rapid sau incet. Zapada a fost putin unsuroasa, luneci ciudat prin ea de sus pana jos. In prima mansa nu m-am simtit asa de rau, dar aparent a fost foarte rau. In a doua am mers bine, dar nu ajuta la nimic. Acum am un loc patru (in slaom urias) si un cinci, insa nu au nici o valoare. Cu rezultatele astea in Cupa Mondiala ar fi fost un weekend super, aici sunt egale cu zero. Au fost conditii dificile pentru mine si pentru intreaga echipa. Pe partiile plate nu suntem atat de puternici, am stiut asta dinainte si de aceea nici nu sunt atat de nemultumit. Nu pot schia pentru ceilalti colegi, in principiu schiaza fiecare pentru el.”

Publicitate