Coborarea feminina din Crans-Montana – LIVE

De la 11:00 (ora Romaniei). Daca s-o tine.

11:00. A inceput, in ciuda ninsorii si a vizibilitatii proaste.

1. Aurelie Revillet (FRA) e jos, la primele schioare e greu de apreciat linia pe care au ales-o.

2. Chemmy Alcott (GBR) pierde peste o secunda intr-o coborare prudenta.

3. Andrea Dettling (SUI) ajunge cateva sutimi in spatele britanice. Cu o pozitie prea lasata pe spate a pierdut viteza in partea superioara.

4. Alice Mickennis (USA) e la fel de curajoasa ca si in antrenamet. Sus are peste patru zecimi avans, pana il pierde treptat si egaleaza timpul lui Revillet.

5. Carolina Ruiz-Castillo (SPA) cursa asemanatoare cu fetele ramase in urma, locul 3, dar tot la putin peste o secunda. in spatele liderelor.

6. Verena Stuffer (ITA) iese mult in afara traseului marcat si ocolul se reflecta in timp. Ultimul loc cu aproape doua secunde intarziere.

7. Leanne Smith (USA) locul 3, dupa o coborare cu multe viraje prea largi, dar foarte curajoasa si agresiva.

8. Nadja Kamer (SUI), schimbare de lider. Se vede experienta si tehnica. Are o coborare foarte curata pana la saltul final, mult prea in dreapta. 14 sutimi e avansul ei.

9. Britt Janyk (CAN) pierde mult de la primul timp de control deja, penultimul loc.

10. Dominique Gisin (SUI) termina in spatele lui Janyk. Ca toate cele cu intarzieri mari, curbe foarte ample.

11. Marie Marchand-Arvier (FRA) pierde enorm (7 zecimi) in partea superioara. Nu se stie de ce ca e exact partea care nu se vede din cauza intervalelor de start scurtate. Recupereaza apoi zecime cu zecime si termina pe locul 4.

12. Stacey Cook (USA) locul sapte. S-a lasat stapanita de partie si pozitia defensiva a tras-o inapoi.

13. Elisabeth Görgl (AUT) alege tot timpul o linie prea directa pe care trebuie s-o corecteze permanent. Locul 11.

14. Nadia Styger (SUI). Sus se pare ca sunt ceva probleme. E posibil sa fie deja prea multa zapada noua pe partie, caci toate fetele vin cu intarzieri mari. Apoi urmeaza cursa de recuperare, care pentru Styger s-a terminat pe 5.

15. Daniela Merighetti (ITA) ii da emotii Nadjei Kamer. Sus reuseste sa nu piarda timp, pe mijloc trece chiar in fata cu 2 zecimi, la linia de sosire e totusi doar a doua. 7 sutimi intarziere.

16. Lindsey Vonn (USA) sus e cea mai rapida. 64 de sutimi avans la al doilea timp, care creste pana la o secunda la final. Perfecta! Globul coborarii s-a acordat deja!

17. Fabienne Suter (SUI) prea prudenta, pierde enorm, ultimul loc.

18. Ingrid Jaquemod (FRA) locul 7. Pana acum foarte putine fete au curajul sa schieze fara rezerve.

19. Emily Brydon (CAN) nu e printre cele tematoare si e rasplatita de locul 4. A pierdut pozitia a doua in pasajul final.

20. Andrea Fischbacher (AUT) locul 9. Se plange din gestyru la final de vizibilitatea proasta.

21. Anja Pärson (SWE) sus doar doua zecimi in spatele lui Lindsey, se opreste insa pe mijloc, aratand spre ochelari. Primul abandon.

22. Maria Riesch (GER) temerara, ataca permanent si nu pierde decat 64 de sutimi. Locul 2, la fel cum va fi si in clasamentul disciplinei.

Pauza mica, in precedenta am vazut un interviu cu Roger Moore care are un chalet micut cu ferestre albastre chiar la baza partiei.

23. Anna Fenninger (AUT) fantastica sus, nu se ridica deloc din pozitie, doar 2 sutimi intarziere la primul timp. In portiunile tehnice insa pierde cate o secunda. Doar locul 12 la final.

24. Regina Mader (AUT). Surpriza! Nu schiaza perfect, dar cumva nu franeaza cand corecteaza linia si termina pe 3. 89 de sutimi intarziere.

S-a linistit ninsoare, vizibilitatea e mult mai buna.

25. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) pana la ultimul timp de control ramane in zona primelor, dar jos pierde inca o secunda. Locul 13.

26. Elena Fanchini (ITA) cea mai rapida sus, conditiile sunt clar mult mai bune, caci are jumatate de secunda avans fata de Lindsey. Pierde enorm jos, locul  15.

27. Tina Maze (SLO) nu ia startul.

28. Gina Stechert (GER) locul 15 dupa o coborare defensiva.

29. Chelsea Marshall (USA) ataca fara teama, dar face prea multe greseli marunte (rotiri in sarituri, curbe mai largi). Locul 12.

30. Lucia Recchia (ITA) profita de conditiile bune de sus si scoate cel mai bun timp pe portiunea superioara. 69 sutimi fata de Lindsey. Apoi greseste mult, ramane pe un schi, se dezechilibreaza, aproape cade la ultima saritura, prinde totusi pozitia a treia. 67 de sutimi intarziere.

Pauza mica. Cursa continua, cu conditiile in schimbare e posibil sa se modifice si clasamentul la varf, dar fetele care urmeaza nu mai fac parte dintre favorite. Deocamdata ma voi opri si voi anunta doar rezultatele mai bune.

31. Michaela Kirchgasser (AUT) locul 16.

32. Johanna Schnarf (ITA) 81 sutimi avans sus! 33 la al doilea timp si pierde victoria pentru o singura sutime!

33. Clothilde Weyrich (FRA) locul 29.

34. Margot Bailet (FRA) locul 26.

35. Marianne Abderhalden (SUI) jumatate secunda avans sus, o sutime la al doilea, locul 3 cu 38 sutimi la final. Maria Riesch nu mai e pe podium.

36. Margret Altacher (AUT) locul 30.

Cu schimbarea conditiilor, avem o cursa nebuna.

37. Viktoria Rebensburg (GER) jumate de secunda avans sus, 3 zecimi la al doilea timp, ramane pe spate la ultima saritura si abia locul 4. Dar o coboara pe Maria Riesch inca o pozitie.

Regretul cel mai mare e ca Edit Miklos nu a fost la start. Ar fi fost sansa ei la o clasare de top 10.

42. Marusa Ferk (SLO) locul 4, o singura sutime in spatele pozitie a treia!

E gata! Lindsey Vonn castiga, Johanna Schnarf e a doua si Marianne Abderhalden a treia. Vremea a fost astazi cea care a hotarat clasamentul final, dar sport in aer liber fiind, nici macar Maria Riesch, marea perdanta a zilei de azi nu poate contesta rezultatul.

3 păreri la “Coborarea feminina din Crans-Montana – LIVE

  1. Cum de la austriece n-am sperat prea mult in cursa asta, ramane sa vedem ce fac baietii? Cu toate ca si acolo s-a subtiat echipa fosta de temut.

  2. Emiru
    La Fischi ar fi mers ceva daca ar fi vazut. Dar e nevoie si de curse din astea ca sa se vada diferenta intre Lindsey si restul lumii.

    camelutz
    Abia sezonul viitor. Asta se termina saptamana viitoare.

Comentariile nu sunt permise.