Coborarea masculina din Kvitfjell – LIVE

De la 12:30 (ora Romaniei). Pentru actualizare F5-ul e baza.

In Kvitfjell totul e perfect. Cer senin, frig, partie fara cusur. Favoritul clar e Didier Cuche, care ar putea castiga globul de cristal de astazi. In ambele antrenamente a fost cel mai bun. Principalul adversar e Carlo Janka, care azi are nevoie de multe puncte si in competitia pentru titlul mare al Cupei Mondiale in care are de recuperat peste 100 de puncte fata de Benjamin Raich.

12:30. A inceput.

1. Tobias Grünenfelder (SUI) optic aproape curat, dupa un singur viraj a iesit ceva mai jos decat linia ideala.

2. Romed Baumann (AUT) aceeasi linie, timpii despartiti doar de cateva sutimi la toate masurarile. Jos insa e 26 de sutimi mai rapid.

3. Adrien Theaux (FRA) sare mai departe la prima saritura, linie o idee mai larga, intarzierea e fireasca. Pe final mai recupereaza ceva. Locul 2 cu 11 sutimi intarziere.

4. Andrew Weibrecht (USA) au, au, au, au! E tras spre stanga la prima saritura, vede din aer, nu mai are ce sa faca, ajunge in plasele de siguranta unde se da peste cap. Asteptam sa vedem daca ii merge bine. Dupa cazatura s-a tras singur dintre plase si a ramas socat in sezut. Un schi i-a sarit mai tarziu, si ce vedem nu arata bine. Nu poate cobori singur in vale, este luat cu akia.

12:55. Cursa se reia.

5. Patrick Küng (SUI) nu ia bine curba dinainte de platul de mijloc, pierde jumatate de secunda. De acolo linia e frumoasa si desi viteza e mai mica, recupereaza. 2 sutimi pe verde si trece pe prima pozitie.

6. Ivica Kostelic (CRO) tot mai bun in coborare. Sus e mai rapid decat elvetianul, dar apoi pierde treptat ceea ce acesta recuperase.  Ultima pozitie, 57 sutimi intarziere.

7. Johan Clarey (FRA) are pasaje mai bune, pasaje mai slabe si timpul lui oscileaza, pana se fixeaza pe pozitia a patra.

8. Mario Scheiber (AUT) e ziua lui, implineste 27 de ani. Primii timpi sunt buni. Jumatate de secunda avans, pierde putin pe mijloc. De acolo insa nu mai cedeaza nimic, locul 1 cu 4 zecimi avans.

9. Hans Olsson (SWE) sus ramane putin in urma, apoi recupereaza si stie sa conserve viteza chiar si cand linia nu e cea mai buna, pe finis profita de greutatea suplimentara si luneca 2 zecimi mai iute decat Scheiber. Locul 1.

10. Marco Büchel (LIE) cursa buna, e in fata la ultimul timp de control, dar ramane la 3 zecimi in urma. Locul 3.

11. David Poisson (FRA) sus mai rapid decat Olsson. La urmatoarea saritura se dezechilibreaza si pierde jumatate de secunda, care creste pana la final la 7 zecimi. Termina pe 7.

12. Andrej Jerman (SLO) ramane clar in urma de pe traseu, locul 10 la final.

13. Erik Guay (CAN) tine aproape de Olsson, pe final se supraroteste in ultimul viraj si desi ultimul timp intermediar e pe verde, eroarea se rasfrange in intarzierea de 31 de sutimi. Locul 4.

14. Klaus Kröll (AUT) accidentat dupa antrenamentul de ieri, in care a cazut. Schiaza totusi exceptional, pana la curba in care cazuse are timpii apropiati de cei ai lui Olsson, acolo trece in fata si pastreaza 14 sutimi pana la final. Schimbare de lider.

15. Ambrosi Hoffmann (SUI) cateva curbe prea largi il intarzie pentru urmatoarele si de acolo pana la final se zbate sa ramana pe traseu. Ultimul loc.

16. Manuel Osborne-Paradis (CAN) rapid bine sus. Dupa mijloc insa ramane tot mai in urma si in ultima saritura are noroc ca nu cade dupa ce ramane pe spate. Locul 10 si e foarte nemultumit.

17. Aksel-Lund Svindal (NOR) mult mai rapid sus decat austriacul. Saritura superba, compacta si lunga. Jumatate de secunda avans la jumatate. Avansul atinge si 72 de sutimi, dar de acolo pierde constant si pastreaza doar o zecime la final.

18. Didier Cuche (SUI) se joaca de-a soarecele si pisica cu Svindal. E ba inainte, ba inapoi, pentru ca pe final sa scoata 4 zecimi si sa treaca in fata. Am vazut probabil invingatorul de azi, ceea ce i-ar fi suficient ca sa castige globul de cristal inainte de finale.

19. Carlo Janka (SUI) pierde constant fata de Cuche, pe final emotiile le au doar ceilalti doi de pe podium. Rasufla usurati dupa ce termina pe 5.

20. Michael Walchhofer (AUT) se dezechilibreaza usor chiar in plat si pierde enorm. Apoi iese prea jos si in curba dinaintea traversei si intarzierea creste. Doar locul 9.

21. Didier Defago (SUI) nu merge pe cea mai buna linie, usor defensiv in ultimele viraje, se dezechilibreaza usor pe ultimele valuri, locul 9.

22. Werner Heel (ITA) deja-vu. Si coborarea si clasarea: locul 9, exact la fel ca si cei dinaintea lui.

Pauza mica, s-au terminat favoritii.

23. Steven Nyman (USA) nimic notabil, locul 19

24. Georg Streitberger (AUT) ah!!!!! Ii bate un schi chiar inainte de a doua saritura, e nevoit sa se opreasca la aterizare pentru a evita accidentarea.

25. Patrick Staudacher (ITA) iesiri multe in afara traseului ideal, intarziere mare, penultimul loc.

26. Christof Innerhofer (ITA) pare pe drumul spre un loc in top 10, dar pierde mult pe final, termina doar pe 19.

27. Andrej Sporn (SLO) are probleme in acelasi loc ca si Streitberger. Pare sa se fi format un sant acolo. Salveaza si ramane in plasa lui Cuche pana la penultimul timp de control. Jos mai pierde ceva dar termina totusi pe 5!

28. Hans Grugger (AUT) prea in stanga la prima saritura, trebuie sa corecteze. De acolo mai pierde ceva si pe mijloc si pe final. Locul 10.

29. Patrik Järbyn (SWE) din nou pe partie dupa cazatura cumplita din Whistler. Din pacate derapeaza in ultima curba dinaintea traversei si nu mai prinde urmatoarea poarta. Al treilea abandon.

30. Natko Zrncic-Dim (CRO) locul 21.

De acum diferenta de clasa e tot mai vizibila. Podiumul e probabil batut in cuie.

31. Benjamin Raich (AUT) porneste excelent, inainte de plat e tras spre dreapta si de acolo pierde si timp si viteza si ritm. Ramane prea jos si inainte de traversa in timp ce intarzierea creste. Are nevoie de puncte astazi, dar probabil nu le face. Inchide clasamentul.

32. Kjetil Jansrud (NOR) locul 19.

33. Dominik Paris (ITA) locul 23.

34. Scott McCartney (USA) locul 31, ultimul.

35. Jan Hudec (CAN) surprinzator termina pe 12 si il scoate pe Raich in afara punctelor.

Asa cum era de asteptat Didier Cuche castiga, diferenta pe care o are acum in clasamentul general ajungand la peste 100 de puncte. Globul mic de cristal e al lui pentru a treia oara in cea mai rapida proba. Aksel Lund Svindal a confirmat forma buna pe care a aratat-o in Whistler, in timp ce Klaus Kröll pare s-o fi atins prea tarziu. Si out. Pe maine! 🙂