Ce-au zis baietii dupa super-urias

Erik Guay (CAN) – invingator in super-uriasul din Kvitfjell: „A trecut mult timp de cand n-am mai fost pe podium, dar am muncit din greu pentru victoria aceasta. Am fost din ce in ce mai bun. Ma simt fantastic sa pot sta din nou sus de tot. In Vancouver am fost foarte dezamagit (n.t. – doua locuri 5, la sutimi de secunda de bronz), dar acolo au fost si presiunea si asteptarile foarte mari, acum m-am simtit eliberat.”

„In coborarea de ieri am schiat bine, dar am facut cateva lucruri care m-au costat mult, asa ca rezultatul a fost putin dezamagitor si am stiut ca trebuie sa-mi rascumpar erorile astazi. Am riscat de cateva ori si pana la urma a meritat. Trebuie sa spun totusi ca in timpul cursei n-am crezut ca voi castiga, caci tot am mai gresit de cateva ori.”

„Victoria aceasta imi da un sentiment aparte. Ca si in 2007 vine la finalul sezonului, dar inca mai am doua curse. E speciala si pentru ca nu am mai castigat un super-urias pana astazi. E cumva linistitor, dar acum trebuie sa me concentrez iar pe ce am de facut, caci de marti incepem din nou antrenamentele in Garmisch.”

Hannes Reichelt (AUT) – locul 2: „Multumesc Domnului ca sezonul nu s-a terminat inca. Am observat deja din Whistler ca imi intru in forma. Din pacate acolo nu am avut decat rol de rezerva. Insa astazi am dovedit din nou ca sunt foarte rapid. In portiunea superioara am pierdut mult timp, dar apoi am avut o cursa buna. In super-G esti de obicei rapid atunci cand nu te simti bine, iar eu nu m-am simtit astazi bine pe partie. Am avut un sezon dezastruos pana acum. De acum, tot ce inseamna progres, e un supliment.”

Mario Scheiber (AUT) – locul 5, o sutime in spatele locului 3: „Din pacate ma urmaresc sutimile acestea, dar mai am o sansa in Garmisch. Astazi am facut una dintre cele mai bune curse din acest sezon.”

Michael Walchhofer (AUT) – locul 6, lider in clasamentul coborarii, 46 de puncte in fata lui Svindal: „Nu am facut o coborare optima, dar a fost in orice caz mai buna decat coborarea. Svindal este in moment atat de puternic incat poate castiga orice cursa, nu-mi pot permite sa schiez tactic in Garmisch. Poate voi continua si anul viitor. Inca simt ca merg bine si mai pot termina printre primii. Tensiunea si ambitia sunt inca la locul lor.”

Carlo Janka (SUI) – locul 7, al doilea in clasamentul general: „Trebuie sa risc daca vreau sa devin periculos pentru Benni.”

Benjamin Raich (AUT) – locul 19, liderul clasamentului general: „Nu m-am gandit la castigarea Cupei Mondiale, ci am vrut sa atac fara rezerve. Am avut portiuni pe care n-am schiat rau. Dar am facut doua greseli. In pasajul median n-am prins cum trebuia cateva curbe importante, acolo am lasat cu siguranta mult timp. Astfel de situatii au tot revenit in evolutiile mele din ultima vreme. Cam prea des. In Garmisch voi ataca din nou.”