Super-uriasul feminin din Crans-Montana – LIVE

La 10:45 (ora Romaniei).

Asta e proba in care Lindsey a reglat socotelile inca din St. Moritz. Globul e al ei, ca si anul trecut, azi se schiaza pentru clasamentul general – ea si Maria, in timp ce multe din celelalte fete incearca sa prinda un loc in finalele care incep miercuri in Garmisch. Primele 25 din fiecare disciplina, plus cele care au atins 500 de puncte in clasamentul general au biletul asigurat.

Cer senin, soare, ger, vant. Deocamdata bate ca si ieri la inceput impotriva coboratoarelor, dar e posibil sa-si schimbe directia mai tarziu si sa asistam la o noua loterie. Traseul e foarte direct, seamana mai mult cu o coborare. Portile au fost puse de antrenorul italian si nu par sa ascunda capcane.

1. Elena Fanchini (ITA) e jos deja, fara probleme.

2. Johanna Schnarf (ITA) sus in pozitie aerodinamica foarte joasa, pe final insa pierde timp, exact ca si ieri. Trece in fata cu un avantaj de doar 4 sutimi.

3. Marusa Ferk (SLO) sta prea ridicata ca sa scoata un timp bun. Locul 3 dupa ce in saritura finala isi pierde si un bat.

4. Britt Janyk (CAN) putin prea directa si atunci trebuie sa-si corecteze linia. Locul 3

5. Nicole Schmidhofer (AUT) tot din cauza liniei pierde o secunda, terminand la coada clasamentului.

6. Monika Dumermuth (SUI) ramane mult pe spate la o saritura, are noroc sa ramana pe traseu, dar nu termina decat pe 3. Elvetianca a anuntat zilele trecute ca se retrage din activitate.

7. Gina Stechert (GER) se agata la pornire, apoi trage tare sa recupereze, face o cursa excelenta dar nu recupereaza si ultimele 6 sutimi, terminand pe 3.

8. Maria Riesch (GER) trece in fata. Stie sa conserve frumos viteza din pasajele abrupte in cele plate, ataca portile din timp, avansul creste incetisor dar constant, pana la 22 de sutimi.

9. Julia Mancuso (USA) nu si-a pierdut cheful de schi. Risca cel mai mult dintre toate, mai ales pe portiunea finala unde duce avantajul fata de Maria pana la 32 de sutimi.

10. Andrea Dettling (SUI) curbe putin mai largi decat cele dinaintea ei, reflectate imediat in timpul final. Locul 6

11. Lucia Recchia (ITA) ultimul loc. Se dezechilibreaza pe mijloc si la cursele rapide, astfel de erori sunt decisive

12. Anna Fenninger (AUT) sus are intarziere de jumatate de secunda deja. Sa fie vantul mai puternic? Pierde apoi si pe mijloc, portiunea finala ii iese insa excelent pana la saritura in care e impinsa prea in dreapta si trebuie sa corecteze. Locul 7

13. Marie Marchand-Arvier (FRA) sus e cea mai rapida, mijlocul nu-i iese insa la fel de bine si termina pe 3.

14. Jessica Lindell-Vikarby (SWE) se dezechilibreaza la saritura de la mijloc si de acolo pierde tot mai mult timp. Preia lanterna.

15. Ingrid Jaquemod (FRA) ataca virajele timpuriu, pregatind permanent urmatoarea curba si o intrece pe Maria cu o zecime. Mancuso ramane in fata.

16. Fabienne Suter (SUI) se dezechilibreaza imediat dupa iesirea cabinei de start si pierde 65 de sutimi, de acolo nu mai creste intarzierea mult, dar clasarea buna e compromisa. Locul 9.

17. Andrea Fischbacher (AUT) nu face greseli vizibile, linia e buna, dar intarzie 55 de sutimi. Doar locul 6.

18. Nadia Styger (SUI) pierde 62 de sutimi pana la ultimul timp de control, recupereaza aproape tot pe ultimii metri. Nu trece in fata pentru doar 4 sutimi.

19. Tina Maze (SLO) ca si Styger, sus ramane in urma, recupereaza jos. Locul 4.

20. Anja Pärson (SWE) rapida sus, apoi pierde treptat mai ales pentru ca scurteaza sariturile. Urmarile cazaturii din Whistler. Locul 5

21. Lindsey Vonn (USA) mai trebuie sa zic? Prima! Si asta desi sus a avut cateva ezitari. 23 de sutimi in fata Juliei.

22. Elisabeth Görgl (AUT) locul 9.

23. Viktoria Rebensburg (GER) e lipsita de agresivitate, doar locul 17.

24. Regina Mader (AUT) ultimul loc, deja se vede diferenta de clasa fata de schioarele de top.

25. Nadja Kamer (SUI) locul 17. Sus e buna, pierde timp pe mijloc, pe final aproape cade la ultima saritura.

26. Carolina Ruiz-Castillo (SPA) sare prea in stanga la final si rateaza ultima poarta. Abandon in loc de locul 19.

27. Stefanie Köhle (AUT) la coada cozii.

28. Chemmy Alcott (GBR) locul 19.

29. Dominique Gisin (SUI) porneste dupa o intrerupere scurta datorata vantului puternic de la start. Sus e mai rapida decat Lindsey! Pe mijloc pierde jumatate de secunda pe care o recupereaza total si mai ii si raman 15 sutimi ca sa o intreaca pe Lindsey!

Gisin a fost operata la menisc la inceputul anului, a revenit rapid pentru Jocurile Olimpice, insa abia astazi a atins varful de forma.

30. Emily Brydon (CAN) locul 16.

31. Leanne Smith (USA) lcoul 28

32. Margret Altacher (AUT) ca si Ruiz-Castillo rateaza ultima poarta.

33. Enrica Cipriani (ITA) ultimul loc.

34. Shona Rubens (CAN) locul 32.

Cursa nu e inca gata, dar podiumul va ramane probabil acesta: Dominiques Gisin prima, Lindsey Vonn a doua, Julia Mancuso a treia. Asa s-au dus probabil sansele unui nou record de victorii intr-un sezon. Lindsey ramane cu 10, recordul actual e 12.

2 păreri la “Super-uriasul feminin din Crans-Montana – LIVE

  1. Pin,
    Asculta ce-ti zic eu: de Viktoria Rebensburg nici n-ai sa mai auzi. A fost un foc de paie. Pur si simplu s-a trezit invingatorare in proba olimpica, fara sa-si fi imaginat ca se poate. De-acu, daca mai prinde cate-un podium de etapa, din cand in cand, dupa cum o fi vremea 🙂

  2. Viktoria Rebensburg se va bate in urmatorii ani la globul mare de cristal. Dar n-o sa-ti spun „ti-am zis eu”. 😀

    Acum serios. E foarte buna pustoaica. Are viitor mare, pentru ca e si puternica. La junioare domina de cativa ani. In plus face si spectacol cand coboara.

Comentariile nu sunt permise.