Super-uriasul masculin din Kvitfjell – LIVE

De la 12:00.

Aici lupta pentru globul de cristal e inca apriga. Walchhofer are 66 de puncte in fata lui Svindal, care e urmat de Raich si Cuche. Ceilalti concurenti au probabil doar sanse teoretice sa mai ajunga la trofeu.

Vizibilitatea mai proasta decat ieri. Azi cerul e acoperit, soarele nu mai straluceste, asa ca va fi o cursa in care memoria e de baza – valurile trebuie stiute pe de rost.

1. Hannes Reichelt (AUT) e jos dupa o coborare cu ceva probleme de echilibru pe parcurs.

2. Kjetil Jansrud (NOR) startul ii reuseste mai bine, jos pierde enorm desi nu are erori grosolane, 1.74 secunde intarziere.

3. Marco Sullivan (USA) nu a luat startul.

4. Georg Streitberger (AUT) sus excelent, are 64 de sutimi avataj, apoi pierde cu o linie departe de cea ideala, cu dezechilibrari usoare si ramane la peste o secunda in spate pe locul 2.

5. Patrick Küng (SUI) ca si ceilalti e mult mai rapid sus, dar aparent intrarea cu viteza prea mare in portiunea tehnica nu e cea mai fericita solutie. Si elvetianul pierde dupa primul timp de control. 1.12 intarziere, locul 2.

6. Stephan Keppler (GER) idem. Sus rapid, jos pierde enorm. Locul 4.

7. Andrej Jerman (SLO) sus are 9 zecimi avantaj, dar nu sunt suficiente, pierde pana ramane la 93 de sutimi in doua. Locul 2.

8. Manuel Osborne-Paradis (CAN) o secunda avantaj, apoi imediat dupa intrarea in viraje iese mult in afara, eroare pe care o repeta inca o data si reuseste doar sa mai taie putin din avantajul lui Reichelt. 81 de sutimi.

9. Carlo Janka (SUI) sus 74 de sutimi avans, intra cel mai bine dintre urmaritorii austriacului in portiunea tehnica, dar dupa traversa pune schiurile piezis si pierde enorm timp. Locul 2 la 49 de sutimi in spate.

10. Ales Gorza (SLO) face cursa palpitanta. Tine avansul de 57 de sutimi de sus pana la penultimul timp de control, apoi pierde tot mai mult si pastreaza viteza pentru ultima bucata alunecata. Locul 3.

11. Tobias Grünenfelder (SUI) tine avantajul de sus pana dupa traversa. Acolo trece pe o curba prea larga si pierde ceva timp. Se apropie la 29 de sutimi, locul 2.

12. Christof Innerhofer (ITA) greseste mai putin decat cei dinainte, dar in incercarea sa tina linia pierde prea mult timp. Locul 4.

13. Adrien Theaux (FRA) multe greseli dupa primul timp intermediar, locul 9.

14. Patrick Staudacher (ITA) se chinuie cu linia, locul 7.

15. Mario Scheiber (AUT) locul 3, o sutime in spatele lui Grünenfelder, dupa o cursa care sus s-a apropiat cel mai mult de cursa lui Reichelt. Jos insa a fost impins de prea multe ori in lateral.

Pauza mica, urmeaza schiorii din top 7. Reichelt a reusit o cursa excelenta dupa portiunea de alunecare pura de sus. Cat de mult va regreta timpul pierdut acolo?

16. Didier Cuche (SUI) ciudat. Sus se lupta sa tina linia, cat de cat reuseste, la ultimul timp are inca avantaj, dar apoi derapeaza pe schiul interior. Pare sa rateze o poarta, insa continua cursa si termina pe 9. Va fi probabil descalificat. Va plati oare si amenda?

17. Didier Defago (SUI) ahhhhh! Are 6 zecimi inca dupa traversa, dar apoi ii sare schiul exact cum i-a sarit lui Edit in Val d’Isere si cade.

18. Erik Guay (CAN) peste o secunda in fata sus! Dupa traversa raman 85, iese in afara liniei, mai are 26 de sutimi din care salveaza 2 ca sa-l coboare in sfarsit pe Reichelt.

19. Benjamin Raich (AUT) risca prea mult, schiind prea direct si e scos in afara traseului de cateva ori. Locul 12.

20. Aksel-Lund Svindal (NOR) locul 3. Ramane in urma jumatate de secunda sus, apoi recupereaza tot mai mult, dar nu tot.

21. Michael Walchhofer (AUT) cu victorie ar avea globul asigurat. Nu reuseste, desi nu are erori mari. Insa micile dezechilibrari si corectari de linia atarna 48 de sutimi la cantar. Locul 6, in spatele lui Svindal, care e putin mai aproape de glob astazi.

22. Werner Heel (ITA) pierde mult de sus, locul 18.

Greu de crezut ca cineva va mai reusi sa schimbe podiumul.

23. Patrik Järbyn (SWE) locul 8, excelent pentru veteranul suedez, dupa o cursa controlata.

In partea de sus se vede frumos cealalta jumatate a partiei pe care schiaza turistii.

24. Andrej Sporn (SLO) locul 20.

25. Andrej Krizaj (SLO) locul 22.

26. Ivica Kostelic (CRO) locul 22 si el.

27. Klaus Kröll (AUT) locul 14.

28. Marco Büchel (LIE) locul 20. Tine linia frumos in frau, dar si schiurile impreuna cu ea.

29. Hans Grugger (AUT) se opreste ca sa prinda poarta de la intrarea pe abrupt. Locul 26.

30. Ambrosi Hoffmann (SUI) rateaza o poarta.

31. Petr Zahrobsky (CZE) locul 25.

32. Jan Hudec (CAN) o cursa buna, pe final pierde putin, locul 15.

33. Romed Baumann (AUT) excelent dupa traversa, dar pe final mai pierde 6 zecimi, locul 14.

34. Yannick Bertrand (FRA) locul 22.

35. Rok Perko (SLO) cade.

36. Dominik Paris (ITA) e oprit cu steagul galben si va trebui sa repeta cursa.

La start mai sunt cativa schiori, dar punctele mari sunt deja impartite. Erik Guay castiga primul sau super-urias, Hannes Reichelt urca pe podium pentru prima data in acest sezon, in timp ce Aksel Lund Svindal face (inca o data) dovada clasei sale cu locul 3. Daca ne ajuta net-ul, ne vedem miercuri la finalele din Garmisch. Norvegianul imparte treapta a treia a podiumului cu Tobias Grünenfelder. A fost mare batalie pe ea.

5 păreri la “Super-uriasul masculin din Kvitfjell – LIVE

  1. Pana la canadian, citind pas cu pas relatarile, aveam senzatia ca retraiesc coborarea masculina de la olimpiada de la Alberville in 1992. Atunci primul care a luat startul a fost Patrick Orlieb.
    Nu impresionase f tare pana atunci, toata lumea asteptand ceilalti grei printre care Aamodt, Lasse Kjus, Josef si Fritz Strobl, deocamdata pe astia ii am in minte si prefer sa citez din memorie, decat sa apelez la Wiki 🙂
    Insa nici-unul pana la final n-a reusit sa-l dea jos de pe podium.
    A aparut canadianul asta care mi-a spulberat visele frumoase ale acelei seri de iarna, din 92.

Comentariile nu sunt permise.