Daniel Albrecht la start in Garmisch

Daniel Albrecht e baiatul acela care anul trecut in Kitzbühel a ramas lat in centrul arenei de la sosire dupa ce a cazut la ultima saritura, care apoi a stat trei saptamani in coma si a trebuit apoi sa invete chiar si sa vorbeasca aproape de la inceput. Si nu, nu s-au schimbat regulile de participare la finale si nici nu se face o exceptie pentru el.

Albrecht a reluat antrenamentele inca de vara trecuta, dar si schiatul a trebuit sa-l invete iar. A mers mai repede decat prima data, unele deprinderi chiar nu se uita, insa nu a fost pregatit pentru o revenire in competitii, desi din cand in cand a aparut cate un zvon. Se pare ca totusi pentru anul viitor se intrevede mica si plapanda o speranta, caci vineri Daniel Albrecht va fi deschizator la slalomul urias. „Mi se pare super sa pot lua startul in Cupa Mondiala fara presiunea unui rezultat bun pe care sa-l obtin” a zis elvetianul unor ziaristi de curand.

Si daca va intrebati de ce tocmai acum, e simplu. Garmisch-Partenkirchen gazduieste anul viitor mondialele si oricui vrea sa schieze la ele ii prinde bine sa stie putin partia. Inclusiv lui.

***

Tot la Garmisch, dar deja astazi, s-au tinut antrenamentele pentru coborarile de maine. La fete Fabienne Suter a fost cea mai rapida, urmata la 78 de sutimi de Julia Mancuso. Al treilea timp i-a apartinut lui Liz Görgl, urmata de Lindsey Vonn. Cine va castiga maine? Probabil Lindsey. Desi chiar exclus ca una din cele trei care au intrecut-o azi, sa repete isprava si maine, nu e.

La baieti au dominat austriecii. Hans Grugger, Mario Scheiber, Michael Walchhofer au terminat in aceasta ordine intre primii patru. Doar Andrej Jerman s-a bagat nepoftit intre ei, pe locul trei. Poate austriecii reusesc maine ce nu le-a iesit tot sezonul: o victorie in coborare. Faca ce-or face, ochii vor fi atintiti in alta parte, caci intrebarea e cate puncte va recupera Janka fata de Raich. Austriacul are 46 in fata, dar maine e greu de crezut ca va puncta (doar primele 15 performante sunt recompensate). Janka a fost azi al 15-lea. Maine cred ca va fi mai sus.

Sa nu uit: Bode n-a mai revenit in Europa. Ca si anul trecut s-a dus direct la San Diego unde isi are fetita si zice ca e timpul sa-si rezolve problemele de la glezna care il tot doare de nu stiu cand. Cat despre ce-o fi sezonul viitor, toate la timpul lor. Eu ce sa zic? Mersi fain pentru povestea minunata oferita la JO. 🙂

Ne vedem maine la comentariul live!