Finala coborarii feminine din Garmisch-Partenkirchen – LIVE

De la 12:15 (ora Romaniei).

Pista fetelor e noua pentru ele. A fost modificata cea veche a baietilor si azi toata lumea, fete si spectatori o vor putea descoperi. Starea partiei e excelenta, foarte tare, mai tare decat la antrenamentul de ieri. Aici nu exista miza ca la baieti, Lindsey Vonn ar putea castiga de astazi globul mare de cristal, daca mareste distanta fata de Maria Riesch la peste 300 de puncte.

1. Alice Mckennis (USA) deschide finala cu o coborare putin cam prudenta.

2. Andrea Fischbacher (AUT) la alunecare e depasita de Mckennis, pe partea tehnica recupereaza si trece prima linia de sosire. 16 sutimi le separa pe primele doua.

3. Johanna Schnarf (ITA) sus e foarte rapida. 56 avantaj la primul timp. Il mareste la 75 de sutimi, buna si pe partea tehnica, chiar daca are doua-trei greseli usoare: o supra-rotire si iesiri cam largi in curbele finale.

4. Anna Fenninger (AUT) ultimul loc cu aproape doua secunde intarziere. Nu aluneca la fel de bine, nu pregateste virajele si se lasa dominata de partie.

5. Elena Fanchini (ITA) o secunda prea inceata, locul 4, dupa o cursa in care a alternat portiuni scurte de atac cu pasaje lungi de precautie.

6. Tina Maze (SLO) prima concurenta care nu s-a calificat in coborare, ci schiaza datorita punctajului general de peste 500 de puncte. Sus nu merge prea bine, pe curbele din partea inferioara isi gaseste drumul frumos si prinde locul 2, 27 de sutimi in spatele italiencei Schnarf.

7. Gina Stechert (GER) nu se impaca cu suprafata accidentata a partiei pe curbele din sectiunea mediana. 2 sutimi in spatele lui Maze.

8. Britt Janyk (CAN) penultima.

9. Julia Mancuso (USA) sus ramane putin in urma, apoi schiaza foarte activ si cu finete alege cea mai buna linie, 4 sutimi avantaj!

10. Daniela Merighetti (ITA) doar locul 3, dupa o cursa buna.

11. Stacey Cook (USA) multe ezitari si dezechilibrari, penultimul loc.

12. Aurelie Revillet (FRA) creste suspansul. Termina pe 4, la doar 3 sutimi de podium.

13. Marie Marchand-Arvier (FRA) intarzie de sus si creste diferenta la peste o secunda. Locul 9.

14. Nadia Styger (SUI) sus merge superb, pana cand pare sa se teama de viteza pe care a prins-o si pierde cateva zecimi in a doua jumatate. Locul 3, la 9 sutimi de Mancuso.

15. Lucia Recchia (ITA) pierde o secunda pe mijloc dupa ce sus avea 3 zecimi in fata. Doar locul 13 la final.

16. Emily Brydon (CAN) la final de cariera. Nu-i un final cum si-ar fi dorit, doar locul 11.

17. Nadja Kamer (SUI) cea mai rapida sus. Ii ajunge pana la capat? Da! E cu 9 sutimi mai buna decat Mancuso.

18. Maria Riesch (GER) sus mai rapida si decat Kamer. Pozitie foarte joasa, frumos balansata, virajele curate, lupta, mareste avantajul pana la aproape o secunda. La final are peste. Asa se coboara partia aceasta!

Lindsey, ti-a aruncat manusa!

19. Lindsey Vonn (USA) doar doua sutimi in urma la primul timp de control. La urmatorul insa pica 26 de sutimi in urma. Pierde constant, ramane la jumatate de secunda in spatele Mariei.

20. Anja Pärson (SWE) hotarata sus, dar nu se apropie de lidere. Apoi ramane tot mai mult in urma, lupta pentru locul 3. Si il ia!

Se vede cum geruieste in Garmisch.

21. Fabienne Suter (SUI) jumatate de secunda risipita deja de sus. Schiaza frumos virajele, dar mai pierde o jumatate de secunda. Imediat dupa aceea o greseala mica, la final abia locul 7.

22. Ingrid Jaquemod (FRA) doar locul 11 dupa un inceput bunicel.

23. Elisabeth Görgl (AUT) a avut noroc dupa saritura, i s-a dus un schi si a agatat-o. Au! Cade rau dupa ce derapeaza sub o movila. Din fericire se ridica singura si coboara pe schiuri. Genunchii insa vor inainta nenumarate plangeri in zilele urmatoare.

24. Jeromine Geroudet (FRA) campioana nationala a junioarelor. Icneste de cateva ori pe hopuri. Din cand in cand incearca sa coboare in pozitie, dar deocamdata o dovedeste partia, ultimul loc.

25. Dominique Gisin (SUI) lipsita de finete si usor defensiva, locul 14.

Aceasta a fost ultima coboarare a sezonului, cu trofeul castigat din weekend de Lindsey Vonn. Azi i-a cedat intaietatea prietenei ei Maria Riesch, lor alaturandu-le-se pe podium si Anja Pärson. Maine fetele au de incheiat socotelile slalomului urias, disciplina unde batalia pentru glob e inca in toi. Va invit la 10:00 s-o urmarim impreuna. 🙂

O părere la “Finala coborarii feminine din Garmisch-Partenkirchen – LIVE

Comentariile nu sunt permise.