Finala slalomului urias feminin din Garmisch – mansa a doua LIVE

De la 13:00. Si daca vreti impresii si mai la cald despre ce se intampla in Garmisch, treceti si pe la Radu pe blog. El e chiar la locul faptelor si a povestit deja cum a trait prima zi a finalelor.

Traseul mansei a doua e mai strans, cu portile mai apropiate, probabil mai dificil pentru viteziste. Austriacul care l-a setat a fost restrictionat si de organizatori la asezarea portilor ca sa evite movilele de zapada noua. Dar fasia marcata e intr-o stare excelenta. Tare si fara gheata.

28. Fabienne Suter (SUI) e deja jos, a mers binisor dar va urca doar daca mai greseste o fata asa grav ca ea in prima mansa

27. Nicole Gius (ITA) a disparut. Nu stiu de ce nu a luat startul.

26. Marion Bertrand (FRA) e mai inceata decat Suter, dar cu avansul primei manse trece in frunte.

25. Stefanie Köhle (AUT) pierde mult jos, doar locul 2.

24. Mona Löseth (NOR) pierde foarte putin si preia conducerea.

23. Irene Curtoni (ITA) nu o lasa pe junioara sa se bucure prea mult de primul loc. Cea mai buna mansa de pana acum.

22. Tanja Poutiainen (FIN) hai Tanja! Schiaza cu dureri mari la umar, asta explica respectul pe care il arata portilor. Totusi luneca frumos si lin, fara franele din prima mansa, trece in fata.

21. Anja Pärson (SWE) sus ramane putin in urma, jos insa are o linie mai apropiata de porti si e prima.

20. Sarah Schleper (USA) un timp bun sus, pe abrupt insa pierde ritmul si incepe sa derapeze pana are o oprire ca sa poata continua. Locul 7.

19. Olivia Bertrand (FRA) pierde mult, doar locul 4.

18. Federica Brignone (ITA) sus foarte buna, apoi nimereste pe niste valuri care-i zdruncina si siguranta odata cu corpul si ramane in urma. Locul 3.

17. Ingrid Jacquemod (FRA) derapeaza scurt sub o poarta. Primul abandon.

16. Manuela Mölgg (ITA) pierde doar sus o parte din avantaj, apoi merge cursiv, fara ocoluri inutile. O da pe Anja la o parte.

15. Tessa Worley (FRA) mai agresiva, dar greseste in locul nepotrivit, chiar la intrarea in platul de final. Locul 5.

14. Camilla Alfieri (ITA) ataca si greseste ca si Worley. Doar locul 8 la final.

Pauza mica si interviu si mai mititel cu Nicole Hosp. Bine dispusa, optimista, zice ca schiaza deja foarte bine si asteapta cu nerabdare sezonul urmator.

13. Michaela Kirchgasser (AUT) e clar ca vrea, dar nu poate. Locul 5.

12. Eva-Maria Brem (AUT) sus foarte buna, pe mijloc e foarte directa, dar intarzie intr-un viraj si incepe sa piarda. Cade pe locul 3.

11. Giulia Gianesini (ITA) sus dubleaza avansul apoi sufla in sutimi ca in puful de papadie si le risipeste. Tine totusi doua ca sa vada 1 in fata numelui. Dar e si suparata pe greseala de la mijloc si se bate cu pumnii in casca inainte sa salute publicul.

9. Kathrin Zettel (AUT) ei da. S-a trezit si Zettel. Sus e cea de la inceputul sezonului, jos unde traseul e mai direct pierde ceva, dar ii raman 14 sutimi ca sa-i mentina sperantele treze.

9. Denise Karbon (ITA) 7 sutimi mai rapida dupa o cursa frumoasa si curata. E fericita.

8. Andrea Fischbacher (AUT) ataca furios, mai face si greseli dar finalul e mai mult decat perfect, prima cu un avantaj urias. Peste 6 zecimi dupa cea mai rapida mansa de pana acum.

7. Taina Barioz (FRA) sus se tine de austriaca, jos pierde 3 zecimi. Locul 2.

Pauza mica iar, Kathrin Zettel e realista si nu mai spera la glob.

6. Maria Pietilä-Holmner (SWE) schiaza frumos si delicat, dar finalul nu-l poate egala pe al lui Fischi. Locul 2.

5. Maria Riesch (GER) incredibila! Clar vrea victoria. Are si o secunda avans, ramane cu 6 zecimi dupa o cursa in care a riscat, a atacat cat de direct s-a putut si nu s-a lasat descurajata de erori.

4. Viktoria Rebensburg (GER) pe mijloc e exceptionala, dar chiar la intrarea in plat derapeaza putin. Viteza-i dusa, victoria e dusa.

3. Elisabeth Görgl (AUT) offffffff. Iar se agata si sta. Nu mai are cum sa termine mai sus de locul 10.

2. Tina Maze (SLO) avansul creste incetisor si e prima! Excelenta de sus pana jos. Ataca inteligent toate virajele.

1. Kathrin Hölzl (GER) pleaca mergand pe varianta sigura. Mai bine globul decat victoria. Pe masura ce coboara se simte tot mai bine si are un final. Totusi roata s-a intors, cele trei sutimi pe care le avusese pe verde in prima mansa sunt in oglinda la final.

Tina Maze castiga in fata castigatoarei Cupei Mondiale la slalom urias: Kathrin Hölzl. Maria Riesch prinde inca o data podiumul in proba pe care o considera cea mai slaba a ei si lasa sa palpaie speranta la globul mare de cristal. Maine programul e invers. Baietii au slalomul urias, palpitant si pentru ca globul inca nu a intrat pe mainile nimanui, dar si pentru ca e un capitol nou in duelul celor mai buni in acest sezon: Janka si Raich. Va astept sa ne bucuram impreuna.

5 păreri la “Finala slalomului urias feminin din Garmisch – mansa a doua LIVE

  1. Chiar daca in principiu tin cu austriecele, nu stiu de ce, azi as vrea sa castige Tina Maze. Prea mult argint in ultima vreme. Merita si un aur. Parerea mea!

  2. In prima mansa a fost Lindsey. A cazut exact ca in Whistler, tot dupa un timp excelent. Are vanataie la os, stiu si eu ce dureroasa e, ca m-am pricopsit cu una in ultima vacanta. Nu poti sa nu urli daca atingi locul.

    Insa Lindsey a participat doar ca lidera a clasamentului general, e disciplina la care sufera americancele. Singura calificata in finala a fost Sarah si nici ea nu e specialista aici.

  3. daca nu pierdea pe final cateva zecimi bune, Maria ar fi castigat locul 1 azi si cred ca vorbeam altfel de sansele ei de a castiga Globul.

Comentariile nu sunt permise.