Ce-au zis fetele dupa slalomul urias

Tina Maze (SLO) – castigatoarea finalei la slalom urias, locul 3 in clasamentul final al probei: „A fost foarte dicifil, foarte dureros si ma intreb cum am reusit sa castig cursa aceasta. Mi-am intins un muschi la spate in pauza dintre manse. Pacat ca nu pot aprecia succesul, dar am dureri prea mari acum. Sper sa pot concura in ultimele curse de aici, imi doresc sa am o sansa sa incerc partiile viitoarelor Campionate Mondiale. A fost un sezon foarte lung si foarte solicitant, e istovitor sa concurezi in toate disciplinele, trebuie sa muncesti foarte, foarte mult pentru asta.”

Kathrin Hölzl (GER) – locul 2 in cursa, castigatoarea globului de cristal al disciplinei: „Am vrut sa fac o cursa buna, in compensatie pentru Jocurile Olimpice, unde nu mi-a mers asa cum as fi vrut. Mi-ar fi placut sa castig in fata prietenilor si a suporterilor, dar si locul 2 e grozav.”

„Am avut emotii, dar dupa prima mansa s-au linistit. Kathrin nu a fost astazi in forma si m-am gandit ca trebuie sa profit de sansa asta. Am reusit destul de bine. Totusi am riscat si in mansa a doua. M-am cam chinuit in partea de sus a mansei secunde, apoi am derapat usor si am avut nevoie de cateva porti ca sa atenuez socul. A trebuit sa lupt aprig pana la final ca sa ajung pe podium.”

„Nu a fost usor, presiunea e aceeasi ca si la evenimentele cu medalii. Ma bucur ca m-am descurcat atat de bine astazi, spre deosebire de luna trecuta in Vancouver. Am sperat sa obtin mai mult decat locul 7, dar asa se intampla. Nu se poate sa functioneze totul perfect intotdeauna. Am deja o medalie de aur, acum si globul de cristal si asta inseamna foarte mult. Dovedeste ca am fost puternica si constanta pe durata intregului sezon si confirma victoria din Val d’Isere. Iarna aceasta am avut o echipa foarte puternica in probele tehnice si speram sa mai avem si alte succese saptamana aceasta si bineinteles sezonul viitor.”

Maria Riesch (GER) – locul 3 in cursa, locul 2 in clasamentul general: „E grozav sa termin inca o data pe podium astazi dupa victoria de ieri. Am vrut sa merg bine din nou in slalomul urias dupa ce m-am straduit degeaba atatia ani. La antrenamente m-am simtit tot timpul bine, dar mi-a fost greu sa gasesc ritmul si in timpul curselor. Am fost atat de fericita dupa performanta din Maribor de acum doua luni, dar am vrut sa o repet. Si ce alt loc ar fi mai bun pentru asta decat aici in fata acestei multimi extraordinare, chiar in ziua in care colega mea de echipa castiga globul de cristal.”

„Am avut un sezon exceptional, am reusit atat de multe, acum mai trebuie numai sa castig si titlul la slalom ca sa fiu cum nu se poate mai fericita. Imi pare rau ca Lindsey a cazut din nou, sper ca se simte bine. Abandonul ei nu imi schimba planurile pentru urmatoarele curse. Voi incerca sa schiez cat de bine pot si sa fac totul ca sa urc si pe alte podiumuri. Diferenta dintre mine si Lindsey e inca mare.”

Kathrin Zettel (AUT) – locul 9 in cursa, locul 2 in clasamentul probei: „Am incercat tot ce am putut. Partia de aici e foarte plata, nu e pentru sufletul meu. In mansa a doua am mers ceva mai bine, dar din nou n-am prins bine virajele lungi si am schiat prea direct. Asa nu merge. Hölzl a castigat Cupa Mondiala pe merit, nu exista nici o indoiala. Dar si eu pot fi multumita. Acum sunt epuizata, sezonul e lung si simti cum iti consuma corpul.”

Lindsey Vonn (USA) – abandon in prima mansa, locul 1 in clasamentul general: „Voi schia maine. Nu voi renunta din cauza accidentarii, sunt deja obisnuita sa ma descurc cu durerile.”